SENZACIONALNI USPJEH: / Ana Konjuh svladala 4. nositeljicu i plasirala se u četvrtfinale US Opena!

Image
Foto: AFP, DON EMMERT

Mlada hrvatska tenisačica, 18-godišnja Ana Konjuh, postigla je najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri plasiravši se u ponedjeljak u četvrtfinale US Opena zahvaljujući 6-4, 6-4 pobjedi u 4.

6.9.2016.
8:25
AFP, DON EMMERT
VOYO logo

Konjuh, pobjednica juniorskog US Opena 2013. godine, izgubila je svoj prvi servis u meču, ali je nakon toga osvojila sve svoje servise. Ukupno je u meču pogodila 38 winnera, od kojih šest as servisa. Pobjedom nad Radwanskom Konjuh je postala prva Hrvatica u povijesti u četvrtfinalu Flushing Meadowsa.

SERENA I SLUŽBENO NAJBOLJA: Prestigla Federera i stigla do rekorda

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konjuh i Radwanska susrele su se i na posljednjem Grand Slamu, u Wimbledonu prije dva mjeseca kada je Konjuh bila nadomak pobjede, no ispustila je veliko vodstvo u trećem setu da bi kod rezultata 7-7 nezgodno stala na lopticu i iskrenula gležanj zbog čega je Radwanska na kraju dobila odlučujući set sa 9-7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je ovo nevjerojatna noć. Uspjela sam osvetiti poraz (u Wimbledonu), jako sam sretna", rekla je Konjuh nakon meča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljska tenisačica imala je samo riječi hvale za Anu.

"Ona je stvarno opasna protivnica", dala je do znanja Radwanska i na novinarsko pitanje kako komentira njezinu igru što je čini među najboljim 18-godišnjim igračicama svijeta, jer Radwanska je jedina top igračica koja je protiv Hrvatice dosad igrala dva puta, kazala je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro pogađa kutove u napadu. Isto tako sjajno koristi širinu terena. A to je uvijek opasno. Isto tako, dobro pogađa s obje strane terena".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtfinalu će Konjuh igrati protiv 10. nositeljice, Čehinje Karoline Pliškove, koja je u 4. kolu bila bolja od Amerikanke Venus Williams s rezultatom 4-6, 6-4, 7-6(3).

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo