POTPUNI KRAH: / Ispao i posljednji hrvatski predstavnik u Indian Wellsu

Hrvatski tenis ostao je bez predstavnika u pojedinacnoj konkurenciji na prvom ovogodisnjem turniru Masters 1000 serije u Indian Wellsu nakon sto je u 2.

16.3.2015.
9:11
VOYO logo

Bio je to cetvrti dvoboj Johnsona i Karlovica u kojem je 25-godisnji americki tenisac stigao do trece pobjede. Karlovic je Johnsona uspio svladati samo ove godine u Delray Beachu, gdje je stigao do sestog naslova u karijeri. Jednu break-loptu u cijelom mecu imao je Johnson i iskoristio je kad je hrvatski tenisac prvi put servirao u mecu. Do kraja dvoboja i jedan i drugi tenisac ostali su bez prilike za oduzimanje servisa, tako da je drugi set odlucen u tie-breaku koji je pripao Amerikancu.

Karlovic je u ovom porazu zabio 18 asova i izgubio samo 11 poena na pocetnom udarcu, ali nije uspio probiti do 3. kola, sto mu je u Indian Wellsu uspjelo samo triput u karijeri, a najdalje je otisao 2011. godine kad ga je u cetvrtfinalu zaustavio Rafael Nadal. Da je prosao Johnsona, Karlovica bi u 3. kolu cekao Ceh Tomas Berdych protiv kojeg ima pozitivnih 4-3 u medusobnim dvobojima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo kolo bilo je posljednje i za Svicarca Stana Wawrinku. U tri seta bolji od njega bio je Nizozemac Robin Haase (6:3, 3:6, 6:3).

Serena Williams je u drugom nastupu nakon 14 godina izbivanja s turnira u Indian Wellsu bila znatno uvjerljivija nego u prvom te je trebala samo 53 minute za pobjedu 6:2, 6:0 nad Kazahstankom Zarinom Dijas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Williams ce za proboj u cetvrtfinale igrati protiv sunarodnjakinje Sloane Stephens koja je izbacila Ruskinju Svjetlanu Kuznjecovu.

"Stvari idu u pravom smjeru. Bila sam opustenija nego u prvom mecu", izjavila je nakon pobjede prva tenisacica svijeta koja od 2001. godine nije igrala na ovom turniru, nakon sto su je gledatelji izvizdali i vrijedali, iako je u finalu svladala Kim Clijsters.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvrede i zvizduci su bili usmjereni prema njoj i njezinoj starijoj sestri Venus koja je od njihovog medusobnog polufinalnog obracuna odustala samo nekoliko minuta prije pocetka, navodeci ozljedu kao razlog za predaju bez izlaska na teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo