BRIZNUO U PLAČ / Pilić govorio o Đokoviću nakon raskida s Ivaniševićem: 'Oprostite zbog emocija'

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Pili je bio Đokovićev mentor, čovjek koji je nesebično dijelio znanje i iskustvo o tenisu i životu s njim i pomogao mu je da postane profesionalni tenisač

28.3.2024.
13:56
Zeljko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nikola Pilić, legendarni hrvatski tenisač, bivši izbornik naše Davis Cup reprezentacije i čovjek koji je 'otkrio'  Novaka Đokovića bio je u srijedu u Beogradu na premijeri filma o njegovoj velikoj karijeri - "Niki Pilić - legenda", a tom je prilikom dao i intervju srpskom Telegrafu.

Image
CURE DETALJI /

Otkriveno što se dogodilo između Ivaniševića i Đokovića: 'Sve je puklo nakon velike svađe'

Image
CURE DETALJI /

Otkriveno što se dogodilo između Ivaniševića i Đokovića: 'Sve je puklo nakon velike svađe'

Srpske novinare, logično, najviše je zanimao njegov odnos s Đokovićem kojem je bio trener  u mlađim danima, moglo bi se reći da je zapravo i otkrio njegov talent. Đoković je kao klinac igrački stasao na Pilićevoj akademiji u Munchenu. Nikola Pilić mu je bio mentor, čovjek koji je nesebično dijelio znanje i iskustvo o tenisu i životu s njim, koji mu je pomogao da postane profesionalni tenisač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tada zaista nisam znao hoće li biti najbolji tenisač svih vremena, ali činjenica da smo njega prihvatili u mojoj Akademiji kao da je naš sin...", rekao je na početku Pilić uz suze i nastavio:

"Sve su to emocije koje obuzimaju neke starije ljude, a koje ja prije nisam imao. Činjenica je da smo supruga i ja primili Novaka kao posebnu osobu, znajući što se događa ovdje u Srbiji. Oprostite zbog emocija koje su izlile iz mene. Novak je kao osoba i kao igrač posebna osoba i njegova osobnost i karizma… Bio sam uvjeren da će biti međunarodni igrač, nisam znao da će biti broj jedan. Njegova kvaliteta kao osobe i kao igrača je izuzetno visoka i moja supruga i ja smo to vidjeli."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

"Oprostite što sam otišao malo dalje s emocijama, ali nema veze. Novak je čovjek koji se zahvaljuje treneru, on je to napravio najviše od svih igrača", zaključio je Pilić.

Đoković je, podsjetimo, u srijedu ujutro objavio da je preknuo suradnju s legendarnim hrvatskim tenisačem Goranom Ivaniševićem koji mu je bio trener posljednjih pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo