NIJEMCI NA PRAGU SENZACIJE: / Puetz i Struff šokirali Feliciana i Marca Lopeza u meču koji je trajao više od 4 i pol sata

Image
Foto: AFP

Njemačka na korak od senzacije

7.4.2018.
19:41
AFP
VOYO logo

Tenisači Njemačke na pragu su senzacionalne pobjede u četvrtfinalu Davis Cupa protiv Španjolske u Valenciji, nakon što su u subotnjoj igri parova Tim Puetz i Jan-Lennard Struff pobijedili Feliciana i Marca Lopeza sa 6-3, 6-4, 3-6, 6-7 (4), 7-5 poslije četiri sata i 40 minuta velike borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

[VIDEO] HRVATSKA DAVIS CUP REPREZENTACIJA NA KORAK OD POLUFINALA! Ivan i Nikola donijeli su nam i drugi bod

Puetzu i Struffu je to bio treći zajednički nastup u Davis Cupu i treća pobjeda u pet setova. Upravo zahvaljujući njihovoj pobjedi u 1. kolu protiv australskog para Ebden - Peers, Njemačka je preskočila domaću reprezentaciju u dvoboju odigranom u Brisbaneu, a sada su omogućili Alexanderu Zverevu i Philippu Kohlschreiberu da jednom pobjedom u nedjelju donesu veliku pobjedu njemačkoj reprezentaciji.

Španjolci uspjeli preokrenuti 2-0 u 2-2, ali...

Nakon vodstva 2-0 u setovima Puetz i Struff su bili na korak do pobjede, ali su Feliciano i Marc Lopez uspjeli meč odvesti do petog seta u kojem se ključnim pokazao osmi gem. U njemu su Nijemci izvukli pet 'break-lopti' te nakon deset izjednačenja i 26 odigranih poena izjednačili na 4-4. 'Breakom' su došli do vodstva 6-5 i bez izgubljenog poena odservirali za pobjedu i vodstvo svoje reprezentacije 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska reprezentacija u Davis Cupu nije izgubila meč na domaćem terenu još od 1999. godine, kad je Brazil predvođen Gustavom Kuertenom slavio sa 3-2 u dvoboju odigranom u Leridi, a Guga sudjelovao u osvajanju sva tri boda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tada su Španjolci nanizali 26 pobjeda, svih 26 na zemljanoj podlozi.

Rafael Nadal i Alexander Zverev otvaraju nedjeljni program

Nedjeljni program od 11 sati otvaraju Rafael Nadal i Alexander Zverev, a u taj meč prvi tenisač svijeta ulazi s nizom od 23 pojedinačne pobjede u Davis Cupu. Nastavi li taj niz i donese Španjolcima izjednačenje na 2-2 te ne bude li promjena u nominaciji, za ukupnu pobjedu borit će se David Ferrer i Philipp Kohlschreiber. Španjolski izbornik Sergi Bruguera ima opciju i sa 17. igračem svijeta Robertom Bautistom Agutom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tricolori blizu polufinalu

Tenisači Francuske, aktualni pobjednici Davis Cupa, primakli su se na korak od plasmana u polufinale, nakon što su u subotnjoj igri parova u Genovi Pierre-Hugues Herbert i Nicolas Mahut s uvjerljivih 6-4, 6-3, 6-1 nadigrali Simonea Bolellija i Fabija Fogninija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski izbornik Corrado Barazzutti odlučio je umjesto najavljenog Paola Lorenzija u par postaviti Fabija Fogninija, ali to nije pomoglo domaćoj reprezentaciji protiv jednog od najboljih svjetskih parova. Mahut i Herbert uzvratili su Bolelliju i Fogniniju za poraz koji su im nanijeli 2015. godine u finalu Australian Opena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi došli do polufinala, Talijanima su u nedjelju potrebne dvije pobjede u pojedinačnim mečevima. U prvom bi se trebali sastati Fognini i Lucas Pouillea, a bude li 2-2, prema subotnjim mečevima o ukupnoj pobjedi trebali bi odlučivati Andreas Seppi i Jeremy Chardy.

Pobjedničke momčadi iz Valencije i Genove u rujnu će se boriti za mjesto u finalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


DAVIS CUP - četvrtfinale

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ITALIJA - FRANCUSKA 1-2 (Genova, zemlja)

Simone Bolelli / Fabio Fognini - Pierre-Hugues Herbert / Nicolas Mahut 4-6, 3-6, 1-6

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠPANJOLSKA - NJEMAČKA 1-2 (Valencia, zemlja)

Feliciano Lopez / Marc Lopez - Tim Puetz / Jan-Lennard Struff 3-6, 4-6, 6-3, 7-6 (4), 5-7

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo