Ispali Amerikanci / Velika kanadska nada ispisala povijest u Riju, neočekivano finale u Delray Beachu

Image
Foto: AP Images

Subota je bila loš dan za Amerikance u Delray Beachu

24.2.2019.
8:58
AP Images
VOYO logo

S poplavom ispadanja nositelja u Rio de Janeiru bilo je jasno da će se netko iz ešalona "slabijih" igrača osladiti velikim rezultatom. Na kraju su u finale brazilskog turnira iz serije 500 stigla dvojica igrača koja nikad prije uopće nisu igrala finale ni na turniru iz slabije kategorije. Odnosno 104. i 90.

Felix Auger Aliassime pritom je ispisao povijest postavši najmlađi igrač u finalu turnira iz serije 500 otkako je stvorena 2009. godine. 18-godišnji Kanađanin u tri je seta izbacio Pabla Cuevasa i prestigao Alexandra Zvereva na listi najmlađih finalista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Laslo Đere, pak, nije morao ni igrati svoj polufinalni meč jer mu je bez borbe predao Aljaž Bedene. Bit će to njihov prvi međusobni dvoboj.

Neočekivano finale igrat će se i u Delray Beachu jer malo bi tko prije početka stavio novac da će se u njemu naći Dan Evans i Radu Albot. Britanac je napravio iznenađenje i pobijedio Johna Isnera kojemu je triput oduzeo servis, dok je Moldavac zaustavio drugog Amerikanca Mackenzieja McDonalda koji je kolo ranije ostvario pobjedu života protiv Juana Martina del Potra. Sada u drugom i trećem setu nije osvojio ni gem (!).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Rio, polufinale:

Felix Auger Aliassime (Kanada) - Pablo Cuevas (Urugvaj) 6:3, 3:6, 6:3
Laslo Đere (Srbija) - Aljaž Bedene (Slovenija) predaja Bedenea

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATP Delray Beach, polufinale:

Dan Evans (VB) - John Isner (SAD) 3:6, 6:2, 6:3
Radu Albot (Moldavija) - Mackenzie McDonald (SAD) 3:6, 6:0, 6:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo