IVANIŠEVIĆU I DANAS NIJE DOBRO KAD ČUJE NJEGOVO IME: / 'On me dosta s**bao u životu, a tko zna što bi se dogodilo da sam tad pobijedio'

Image
Foto: Profimedia

Zec je otkrio i što mu je Pilić rekao kad je Đokoivć imao 14 godina

20.5.2020.
21:01
Profimedia
VOYO logo

Legendarni hrvatski tenisač GoranIvanišević prisjetio se vremena kada je žario i palio terenom zajedno s drugim legendama tog sporta poput Samprasa, Agassija, Edberga i drugih.

“Prva titula je uvijek svima posebna, pa tako i meni – Stuttgart 1990. godine, finale pet setova u meču s Perezom Roldánom. Već sam te godine igrao i polufinale Wimbledona, znao sam gdje sam, što sam i što mogu, ali to je bila lijepa potvrda. Zatim i onaj Roland Garros kada sam dobio Borisa Beckera u prvom kolu, kao i osvajanje Kupa nacija (World Team Cup) u Düsseldorfu s Jugoslavijom“, započeo je Ivanišević razgovor za Sportklub Srbija. Tri puta je igrao finala Wimbledona prije konačnog trijumfa 2001.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najteži poraz

“Kako je sada ova pauza, na TV-u su puštali ta finala... Te 1992. godine sam odigrao loš meč, bio sam favorit i nisam smio izgubiti, ali jesam – imao sam svojih šansi, ali je Agassi tog dana bio bolji, u važnim poenima bio je znatno bolji. Dvije godine kasnije nisam imao nikakve šanse, a 1998. je katastrofa način na koji sam izgubio. Najviše žalim za 1992., tko zna kako bi se sve razvijalo da sam tada osvojio titulu. Krivo mi je i zbog US Opena 1996., trebao sam pobijediti u polufinalu... Ponovo Sampras, taj Sampras me dosta u**bao u životu“, rekao je Ivanišević kroz smijeh. Osvrnuo se i na vrijeme kada je bio aktivan.

Image
Foto: AFP

5. Pete Sampras - $43,280,489

"Drugačije je bilo tada jer timovi nisu bili toliko veliki. Jedino je Becker uvijek putovao s cijelom ekipom – fizio, doktor, španer – ostali nisu u toj mjeri. Agassi je bio OK lik, drugačiji od ostalih, Sampras povučen i nije puno govorio, a i Edberg je bio u svom filmu. Respekt je postojao u svlačionici, mislim da su više igrači razgovarali jedan s drugim, sada je svatko okrenut svom timu. Druga neka vremena, ali opet zanimljiva, rekao bih da je bilo više luđih likova nego sada“, kaže Ivanišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Novak Djokovic (SRB) and coach Goran Ivanisevic are practicing on center court at the 2019 Rolex Paris Masters in Paris, France, on October 25, 2019., Image: 478960649, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

“Uvijek je bilo nekih za**bancija, Lendl je volio zafrkavati sve u svlačionici, a nije volio kada njega netko zafrkava. On je išao okolo i zezao se s ljudima, ali bi se odmah povlačio kada bi netko krenuo na njega. Po svlačionicama je tada bilo mnogo razbijenih reketa, možda i više nego sada“, dodoa je.

Posljednjih godinu dana dio je tima Novaka Đokovića. Svjetski broj jedan znao je govoriti da su mu kao 14-godišnjaku puno značili treninzi s Ivaniševićem na Pilićevoj akademiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vidiš drugačijeg momka koji razmišlja potpuno različito od ostalih. Vidiš da je na terenu zvijer i da nema šanse da takva osoba ne postane svjetski igrač. Nitko nema magičnu kuglu da vidi u budućnost, ali kada je meni šjor Niko rekao: 'Ovaj će biti najbolji na svijetu', točno se i tada vidjelo da ima ono nešto. Uz roditelje koji ga moraju podržavati i gurati, to dovodi do visina do kojih je Novak došao”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo