HOĆE LI SE IKAD VIŠE VRATITI STARI ĐOKOVIĆ? / Nekada su protivnici ulazili na teren sa strahom u očima, a danas...

Image
Foto: AFP

Najbolji srpski tenisač svih vremena prolazi veoma teške trenutke u svojoj bogatoj karijeri

12.3.2018.
12:11
AFP
VOYO logo

Srpski tenisač Novak Đoković i dalje ne pokušava pronaći pravu formu, povezati nekoliko kvalitetnih mečeva, a obožavatelji su u strahu te su sve više zabrinuti hoće li se uspjeti vratiti na razinu na kojoj je nekada bio. Bivši prvi tenisač svijeta prije nekoliko tjedana operirao je lakat, a već je i ranije imao problema s ozljedama. Vratio se sinoć i odigrao prvi turnir nakon Australian Opena kada je poražen od Korejca Chunga.

Pobijedio ga je 109. tenisač svijeta, raspao se u trećem setu

URNEBESNI ČILIĆ I ĐOKOVIĆ NA INSTAGRAMU: Hrvat je tražio preporuku za knjigu, a onda se javio Nole sa specijalnim prijedlogom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Đokovića sinoć je bolji bio Taro Daniel, 109. tenisač svijeta 7:6, 4:6, 6:1. Solidan je Japanac tenisač, stprljiv i dobar s osnovne linije sa slabijim servisom, ali Đoković je bio jučer neprepoznatljiv. Imao je čak 61 neforsiranu pogrešku, vidjelo se da fizički nije na dobroj razini, a potpuno je pao u trećem setu. Iako je logično da u prvom dvoboju nakon ozljede tenisač bude van ritma, Nole je izgledao veoma slabo, njegov "trademark" udarac - backhand nije uopće funkcionirao. Japanac je prije ovog dvoboja protiv igrača iz Topa 20 imao omjer 0-7.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Potpuno sam izgubio ritam, sve, mučio sam se i sa zdravljem prethodnih tjedana. Zahvalan sam što sam bio na terenu tako brzo poslije ozljede, ali istovremeno se uopće ne osjećam dobro”, rekao je Đoković poslije poraza u drugoj rundi turnira koji je pet puta osvajao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Đoković je priznao kako se prerano vratio

Ovo je bilo prvi puta za Đokovića u njegovoj karijeri da je izgubio dva meča zaredom na ATP World Touru još od 2011. kada je izgubio dva dvoboja na završnom ATP Mastersu. Nole priznaje kako je opet vjerojatno poranio s povratkom na teren, ali vjeruje kako je problem više mentalne nego fizičke prirode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ĐOKOVIĆ SE OGLASIO O SVOJIM ZDRAVSTEVNIM PROBLEMIMA: ‘Na dobrom sam putu, ali ovo je velik izazov’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam ni trebao biti ovdje. Moram razgovarati s timom da smislimo strategiju što ćemo dalje. Kada igraš samo nekoliko mečeva u devet mjeseci, i dalje se, na neki način, boriš u sebi i razmišljaš da li si fizički spreman ili ne. Iako me ništa ne boli, razmišljaš o tome jer je to osjećaj koji nosiš u sebi već dvije godine", priznao je Đoković.

Ozljede su opasne za igrača njegovog stila

Trenutačno je 13. igrač svijeta, ali ozljede su nešto što bi moglo preokrenuti Đokovića karijeru u krivom smjeru. Posebice su neugodne za čovjeka koji je svoj stil igre izgradio na "životinjskim" izmjenama s osnovne linije, na svojem vrhuncu bio je pravi zid koji nije mogao napraviti pogrešku i kažnjavao je svaku i najmanju pogrešku protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već se u prošloj godini vidio lagani pad, nije to više bio stari Đoković. Gubio je od Istomina, Goffina, Kyrgiosa i to na načine koji mu nisu bili svojstveni. Igrači sada ulaze u dvoboje samouvjereno, vjerujući da imaju šanse, a to se nekad nije vidjelo na licima njegovih protivnika. Sada ga očekuje praktički novi početak, posljednje poglavlje u karijeri, a kako bi se opet vinuo prema vrhu mora biti fizički i mentalno na vrhunskoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u svojoj je bogatoj karijeri osvojio 12 Grand slam titula, pet puta je osvojao završni Masters najbolje osmorice, 30 Mastersa, 12 turnira iz serije 500, a broj jedan bio je 223 tjedana.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo