ĐOKOVIĆ UNIŠTIO POUILLEA ZA FINALE AUS OPENA: / Srpski tenisač rezultatski ponizio suparnika za megaspektakl u Melbourneu

Image
Foto: AFP

Za naslov će igrati dvojica najboljih na svijetu

25.1.2019.
11:10
AFP
VOYO logo

Prvi tenisač svijeta Srbin Novak Đoković priključio se Rafaelu Nadalu u finalu Australian Opena nakon što je na impresivan način riješio pitanje pobjednika u polufinalu prvog Grand Slam turnira sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez ikakve je šanse šesterostruki pobjednik ovog turnira ostavio Lucasa Pouillea pobijedivši ga 6-0, 6-2, 6-2 iskoristivši drugu meč-loptu u susretu dugom sat i 23 minute.

Slijedi finale iz snova

U prvom međusobnom ogledu ove dvojice 31. igrač ATP-ova poretka (u novom izdanju ljestvice bit će 17.) dobio je tenisku lekciju za pamćenje. Za samo 23 minute Đoković je već imao prednost od jednog seta, a ni ono što je slijedilo nije djelovalo dramatično za njega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odmorniji od svog suparnika vladar teniske ljestvice poslao je i poruku Rafaelu Nadalu pred njihov novi ogled za naslov. Međusobni omjer mečeva dvojice vodećih tenisača svijeta iznosi 27-25 u korist Srbina, a gledaju li se samo njihovi ogledi na tvrdoj podlozi onda je ljevoruki Španjolac još i više u podređenom položaju sa sedam pobjeda u 25 susreta. Na turnira Grand Slam kategorije uspješniji je, pak, Nadal koji vodi 9-5. Svede li se sve na velika finala onda je trenutačno 4-3 za španjolskog asa.

U sjećanju je i dalje onaj njihov nezaboravni finale Australije iz 2012. kada je u meču dugom 5 sata i 53 minute Đoković stigao do svoje treće krune na tom turniru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo