ĐOKOVIĆ - KRALJ AUSTRALIAN OPENA: / Teniski klasik donio Srbinu sedmu australsku krunu, Nadal mu baš ništa nije mogao

Image
Foto: AFP

Novak Đoković osvojio je sedmi naslov u Australian Openu

27.1.2019.
11:50
AFP
VOYO logo

Sedmi naslov u Australian Openu i svoj petnaesti na turnirima Grand Slam kategorije osvojio je najbolji tenisač današnjice Srbin Novak Đoković ostavivši Rafaela Nadala bez izgleda u nedjeljnom finalu. Bilo je 6-3, 6-2, 6-3.

Svjetski broj 2 izgledao je potpuno nemoćno pred naletima čovjeka čiju je dominaciju ondje u posljednje dvije godine prekidao Roger Federer, a koji je ondje pometao konkurenciju 2008., 2011., 2012., 2013., 2015. i 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federer 20, Nadal 17, Đoković 15

Osvojenim petnaestim Grand Slam naslovom Đoković je potisnuo velikog Petea Samprasa na vječnoj listi osvajača turnira prestižne kategorije te su ispred njega i dalje samo Nadal (17) i Federer (20).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je ovo 53. meč dvojice koja dominiraju svjetskim tenisom već dugo i 28. pobjeda srpskog tenisača u tom klasiku. Također i njihovo 25. finale. Srpski tenisač je došao do svoje 28. pobjede nad Španjolcem, a u finalima sada vodi sa 15-10. Đoković i Nadal su se samo jednom prije ovog današnjeg meča susreli na Australian Openu, u finalu 2012. godine, u kojem je također trijumfirao Đoković, ali je meč odlučen u petom setu, tek nakon pet sati i 53 minute igre, što je i dalje najduže finale na Grand Slam turnirima u povijesti.

Nadmoć od prvog poena

Za razliku od tog dvoboja, u ovogodišnjem finalu Australian Opena srpski tenisač je bio nadmoćan od prvog poena, posebno u gemovima kada je bio na početnom udarcu. Tako je Đoković u prvom setu izgubio svega jedan poen na servisu, u drugom ih je izgubio pet, a u trećem, u kojem je Nadal došao do jedine prilike za 'break', još sedam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je Đokoviću za osvajanje prvog seta dovoljan bio 'break' u drugom gemu, u drugom setu je slomio Nadalov servis u petom i sedmom gemu, a u trećem setu je do 'breaka' došao u trećem i devetom gemu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvu meč-loptu Đoković je promašio bekhend, što mu je bila tek deveta neforsirana pogreška u meču, a na drugu je dočekao Nadalovu 28. pogrešku za rekordni sedmi naslov u Melbourne Parku.

Osim trofeja Normana Brooksa, Đoković je za trijumf na ovogodišnjem Australian Openu zaradio 4,1 milijun australskih dolara. Nadal je ostao na 17 Grand Slam naslova i jednom osvojenom Australian Openu, a za poraz u finalu je nagrađen sa 2,1 milijunom australskih dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo