Čilić osvojio London nakon sramotnog poteza suparnika

Hrvatski tenisač Marin Čilić pobjednik je ATP turnira u Londonu, koji se igrao na travnatim terenima Queen's Cluba.

17.6.2012.
17:19
VOYO logo

Naime, nakon što je Nalbandian dobio prvi set 7:6(3), a Čilić poveo 4:3 u drugom setu, Argentinac je svoju ljutnju po gubitku svog servis-gema ispoljio na – linijskom sucu! Bijesan zbog drugog uzastopnog gubitka svog servisa opalio je 39. tenisač svijeta nogom snažno po panou koji ograđuje prostor u kojem sjedi linijski sudac. Njegov je udarac lakoćom probio pano i Nalbandian je pogodio linijskog suca Andrewa McDougalla, ni krivog ni dužnog, u goljenicu desne noge.

Linijski sudac je zbog ozljede morao napustiti teren, a glavni sudac je slijedio pravilnik i prekinuo meč diskvalificiravši Nalbandiana zbog nesportskog ponašanja, čime je automatski Čilić postao pobjednik i osvojio svoj prvi ovosezonski i sedmi ukupno turnir u karijeri. Bio je ovo šesti međusobni ogled Čilića i Nalbandiana, a druga pobjeda bit će pripisana uz ime hrvatskog tenisača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

David Nalbandian se nakon meča ispričao se za svoje ponašanje koje je uvjetovalo prijevremeni kraj finala.

"Pogriješio sam, žao mi je, ali bio sam jako frustriran na terenu i ponekad je to teško kontrolirati. Ponekad svi griješe, a ja nisam osjećao da je sve moralo tako završiti", komentirao je Nalbandian nakon diskvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Direktor Queen's Cluba Chris Kermode objasnio je odluku suca za BBC: "To je jedna od onih zaista nesretnih stvari. Bio je to nevjerojatan finale, najbolji meč cijelog tjedna. Nalbandian je iz frustracije udario pano koji je odletio i udario linijskog suca. Prilično je ozbiljno ozlijeđen. Prekršaj je odmah dosuđen. Nalbandian, jasno, žali zbog onog što je učinio, bila je to čista slučajnost, ali takve se stvari događaju. Razočaravajuće je da meč ovako završi, ali mi smo pod vladavinom ATP-a", izjavio je Kermode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo