ČILIĆ O POLUFINALU DAVIS CUPA: / Najbolji hrvatski tenisač prokomentirao otkazivanje Tsonge i otkrio čemu se nada

Image

Pred hrvatskim tenisačima polufinale je Davis Cupa u kojem će se u Zadru od 16. do 18. ovog mjeseca ogledati protiv Francuske.

12.9.2016.
16:57
VOYO logo

Odnosi se to i na Bornu Ćorića koji se oporavlja od ozljede koljena zbog koje je bio primoran predati meč prvog kola US Opena. Ipak, jaki hrvatski adut trening nije odradio u potpunosti.

"Kao što smo planirali, trenirao sam samo deset minuta da vidimo kako će koljeno podnijeti opterećenje. Prošlo je dobro, ništa me nije boljelo, tako da od utorka idemo dalje. U udarcima sam se dobro osjećao, što je također dobar znak. Očekujem spektakl“, rekao je Ćorić i pozvao publiku da za vikend pomogne hrvatskim tenisačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isprobali podlogu

Prvi hrvatski reket Marin Čilić zadovoljan je podlogom na kojoj će se igrati u dvorani Krešimir Ćosić, a koja je bila izbor hrvatskih tenisača.

"Podloga je relativno onakva kakvu smo tražili, sada malo sporija i mislim da će se tijekom tjedna ubrzati, što će nam biti dosta dobro. Odradili smo prvi trening u nedjelju, danas je bio drugi i isprobali podlogu. Zahvaljujem se svima u organizaciji koji su dali veliki doprinos i koliko je moguće pripremili dvoranu i teren, a gostoprimstvo je uvijek na visokom nivou. Za sada je sve prošlo u lijepom okruženju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, JOSE MANUEL RIBEIRO

Osvrnuo se Čilić i na otkazivanje Jo-Wilfrieda Tsonge te prokomentirao koliko to utječe na hrvatske ambicije protiv jakog suparnika.

'Opušteni smo'

"Mislim da je pozitivno, on je ipak njihov vođa ekipe, prvi igrač zadnjih nekoliko godina. Sjajnim ljetom prestigao ga je Gaël Monfils, ali sve u svemu mislim da nam njegov nedolazak ide u prilog. Richard Gasquet je u ovom trenu u slabijoj formi, nije igrao puno mečeva od Wimbledona i vidjet ćemo u kakvom je stanju. Na US Openu je izgubio u prvom kolu, što nad daje razlog za pozitivniju atmosferu. Vjerujem da ćemo biti maksimalno spremni za petak, ja se nadam da ću biti u dobroj formi, a za sada je sve proteklo jako dobro. Odmorio sam se nakon US Opena, osvježio tijelo. Bilo je naporno ljeto, s dosta putovanja i mečeva", objasnio je Čilić koji u zaključku otkriva čemu se hrvatski tenisači nadaju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pritisak još ne osjećamo, vidjet ćemo kako će biti kad se približe mečevi. Sjajno je što smo već neko vrijeme zajedno kao ekipa. Poznajemo se, osjeća se da smo veoma opušteni. Lijepo je što napokon igramo kod kuće, nadamo se da će biti puno publike i u petak i za vikend. Francuzi su kvalitetna ekipa, ali mi želimo pokazati što znamo. Nismo bili u polufinalu Svjetske skupine od 2009. i nadamo se prolasku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo