JEDAN JE NOLE / Cijela dvorana navijala protiv Đokovića, a on provocirao publiku: 'On je to tražio od njih'

Image
Foto: Profimedia

Đoković je poen za 6:4 u tie-breaku proslavio provocirajući publiku s prstom na uhu

6.11.2022.
9:19
Profimedia
VOYO logo

Novak Đoković s 2:1 pobijedio je Stefanosa Tsitsipasa u polufinalu Mastersa u Parizu. Meč je odlučen u tie-breaku odlučujućeg seta. Bila je to osma pobjeda zaredom Đokovića protiv grčkog tenisača.

"Počeo sam odlično meč, cijelu situaciju sam jasno vidio i čitao, osjećao svaki svoj udarac. To mi je omogućilo uspostaviti kontrolu. Ali, rano u drugom setu, propuštene su neke prilike na njegov servis, on je dobro odservirao, pronašao prave udarce i motivirao publiku da mu da podršku", rekao je Đoković pa se osvrnuo na parišku publiku koja je navijala za Grka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjeli ste koliko ga je publika podržala u drugom setu. On je to tražio od nje i dobio i tek krajem trećeg seta je bila malo izjednačenija u pristupu prema nama. Sve do tada je bila na njegovoj strani i moram reći da je dosta doprinijela ovakvom tijeku meča. Ako cijeli stadion uzvikuje tvoje ime i diže te to naravno mijenja atmosferu na terenu, mijenja inicijativu gdje on dobiva krila", rekao je Đoković koji je u poen za 6:4 u tie-breaku proslavio provocirajući publiku s prstom na uhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo