osmi osvojeni turnir / Bertens nakon velikog preokreta nad Vekić: 'Bila sam blizu prekida karijere, ali sada uživam!'

Image
Foto: AP Images

Nizozemka Kiki Bertens osvrnula se na karijeru nakon velikog preokreta protiv Donne Vekić i naslova u St. Peterburgu

4.2.2019.
11:37
AP Images
VOYO logo

U ruskom St. Peterburgu Donna Vekić je igrala tenis karijere. Perfektan tjedan nije imao mane sve do druge polovice prvog seta u velikom finalu. 

Čak dva breaka i servis kod vodstva 5:2 imala je Donna i činilo se da joj prvi set ne može pobjeći iz ruku. Nažalost, realnost se pokazala drugačijom. Nizozemka Kiki Bertens uzela je njezin servis u sedmom gemu, a zatim zaigrala najbolji tenis na turniru i ostavila Vekić bez previše šansi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donna u nastavku meča malo jest pala, no nije bila loša. Bertens je jednostavno bila - bolja. 

"Sjajan je osjećaj držati ovaj trofej, bio je to težak tjedan. Svaki turnir nosi svoje izazove, a smatram da sam igrala sjajno cijelog tjedna. Nisam dobro krenula, ali ipak sam uspjela okrenuti meč na svoju stranu. Sretna sam što sam došla do prve titule u 2019", prokomentirala je nakon osvojenog turnira u Rusiji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika mentalna snaga potrebna je kako bi se vratio u meč, a kamoli u set kada gubiš 5:2 i suočen si sa servisom protivnika za vodstvo u setovima. Nizozemka kaže kako joj je ključna bila podrška trenera, Reamona Sluitera.

"Trener mi je poručio da igram ispravno i da samo nastavim tražiti svoje udarce. Imala sam tijekom karijere situacije kada sam osjećala prevelik stres na terenu i bila blizu prekidu karijere kako bih vratila energiju u koncentraciju na tenis. Za 2018. godinu postavila sam si nove ciljeve i to mi je na kraju ispala najbolja godina u karijeri. Sada jednostavno uživam u životu i tenisu, sada sam sretna osoba", zaključila je Bertens. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo