SUPERTALENTIRANI 22-GODIŠNJI HRVAT VOZI ZA MOĆNI MCLAREN: / 'Formula je jako politički sport, možete voziti samo ako imate sve'

Image
Foto: Instagram

Kodrić u podrumu obiteljske kuće ima pregršt trofeja, a sve ih je osvojio do svoje 22. godine. McLaren ga je doveo u svoje redove, a kupio je i simulator vrijedan 30 tisuća eura.

20.5.2020.
21:05
Instagram
VOYO logo

Rijetki znaju da Hrvatska ima vozača u divu Formule 1 McLarenu. Martin Kodrić je 22-godišnji Samoborac koji rastura u GT utrkama cestovnih automobila na stazi. Posljednja takva bila je ona u Bathurstu u Australiji.

"Užasno je naporno. Prva stvar, staza je jako teška, zatvore cestu za tu utrku. Usred staze vam farmer kosi travu, tako da je interesantno. Teška je jer ima puno uzbrdica i puno ima nizbrdo, jako su brzi zavoji. A u Australiji ljeto u drugom mjesecu, bilo je 40 stupnjeva, temperatura asfalta došla je do 61 stupanj, jako je vlažno bilo", rekao je Kodrić u razgovoru za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kodrić u podrumu obiteljske kuće ima pregršt trofeja, a sve ih je osvojio do svoje 22. godine. McLaren ga je doveo u svoje redove, a kupio je i simulator vrijedan 30 tisuća eura. Na to ga je nagovorio njegov prijatelj Lando Norris koji ove sezone brani boje McLarena u Formuli 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On me zapravo i naveo na to da nabavim simulator ovdje, on je prvi krenuo s time. Max je po cijele dane na tome, ne znam je li jede i spava u stolici. Znam se s dosta dečkiju jer smo odrastali u kartingu. S Georgeom i Maxom, sa Charlesom sam bio momčadski kolega. S Landom sam dijelio istu momčad kartinga i cijelu karijeru smo ostali bliski, mogu reći da mi je on najbolji prijatelj od svih", rekao je Kodrić.

Image
FERRARI JE DOBIO NOVOG VOZAČA: /

'Vrlo je talentiran i pokazao je da ima atribute koji nam trebaju'

Image
FERRARI JE DOBIO NOVOG VOZAČA: /

'Vrlo je talentiran i pokazao je da ima atribute koji nam trebaju'

Ništa od formule

Ipak, ne vidi se u Formuli 1, bar ne u skorije vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, ne, ne možete me očekivati. Zbog moje veličine i zbog svega ostaloga. Formula je jako politički sport. Ako ste ultra talentirani i imate sve, možete doći. Ja bih volio osvojiti Le Mans definitivno, to bi bilo ostvarenje sna. Mislim da mogu i da sam dovoljno dobar, a vidjet ćemo hoće tako ići", otkrio je Martin te odgovorio na pitanje dobiva li ponekad kazne za prebrzu vožnju.

"Pa jesam, zaradio sam par kazni kad mi se žurilo, ali ne divljam na cesti. Kad sjednem nakon dugog vikenda u auto, vozim skroz polako jer budem iscrpljen", zaključio je hrvatski vozač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo