Nissan GT-R LM NISMO / Spreman za Le Mans

Image

Nissan je tijekom reklama na Super Bowlu XLIX objavio svoju spremnost da se natječe s najboljim svjetskim proizvođačima sportskih automobila, nakon otkrivanja svojeg izazivača za utrke serije Le Mans.

5.2.2015.
16:46
VOYO logo

Prošle je godine Super Bowl s preko 110 milijuna gledatelja bio najgledaniji televizijski program u povijesti američke televizije. Stoga je utakmica u 2015. bila savršena prilika za prvo prikazivanje Nissanove reklame “With Dad” (www.withdad.com) u kojoj se otkriva dugoočekivani Nissan GT-R LM NISMO, automobil koji će se s najboljima na svijetu natjecati za slavu u utrci 24 sata Le Mansa.

Hrabrim je potezom japanski proizvođač na inovativan način protumačio tehničke propise natjecanja i proizveo automobil s motorom smještenim naprijed i prednjim pogonom kojeg pokreće 3-litreni benzinski V6 motor s dvostrukim turbopunjačem i sustavom povrata kinetičke energije (KERS).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi će se automobil natjecati u klasi LM P1 automobilističke utrke izdržljivosti (FIA World Endurance Championship), najvišoj kategoriji svjetskog automobilizma.  Putovanje počinje 12. travnja u britanskom Silverstoneu, nastavlja se utrkom u belgijskom Spau, a nakon toga slijede 24 sata Le Mansa i njemački Nürburgring. Utrke se zatim s europskog kontinenta sele u SAD, Japan, Kinu i Bliski istok.

Automobilističke utrke izdržljivosti u sklopu FIA-e mjesto su gdje automobilske kompanije mogu na stazi dokazati tehnološke napretke koji se mogu prenijeti na cestovne automobile. Kada je u pitanju energetska učinkovitost, inženjeri trkaćih automobila suočeni su sa istim izazovima kao i inženjeri cestovnih automobila. S više tehničke slobode od Formule 1, inženjeri u klasi LM P1 imaju niz mogućnosti za inovaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Intenzivni program testiranja za Nissan GT-R LM NISMO, koji je započet u Arizoni prošle godine, nastavlja se u SAD-u. Uskoro će biti otkrivena i imena vozača u Nissanovoj momčadi za natjecanje u klasi LM P1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo