Noviteti: Mercedes-Benz CLA Shooting Brake / Širenje kompaktne obitelji

Image

Prvi puta prikazan koncem studenoga prošle godine na Timmelsjochu u Austriji, te premijerno na salonu u Ženevi, najnoviji član kompaktne obitelji Mercedesa upravo je stigao i na hrvatsko tržište

2.6.2015.
8:43
VOYO logo

Produžena, coupeovska linija krova, visoki rub prozora i izvučena bočna linija ključne su dizajnerske značajke njegovog prepoznatljivog profila, kao i blagi pad krovne linije, što osigurava značajno više prostora za glave putnika straga od coupé modela sa četiri vrata, te istovremeno olakšava ulazak na stražnja sjedala.

Mnogi detaljno izvedeni elementi modela CLA Shooting Brake, kao što su vrata bez okvira prozora, definiraju ga kao coupé, ali u isto vrijeme nudi varijabilnost i praktičnost karavana. S dugačkim poklopcem motora, niskim bočnim prozorima s integriranim stražnjim prozorom i već spomenutim blagim padom krova prema nazad, demonstrira jednaku za skok spremnu pojavu kao i dva broja veći model CLS Shooting Brake.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknute značajke ovog modela uključuju primjernu aerodinamiku, moderne motore, inovativne sustave pomoći i informativne telemetričke usluge kao i alergijsku prihvatljivost. Kao i svi modeli ove serije kompaktnih automobila, model CLA Shooting Brake također nosi pečat kvalitete Europskog centra fondacije za istraživanje alergija (ECARF).

Image

Progresivna, sportska pojava vanjštine nastavlja se i u unutrašnjosti vozila. Interijer dodatno odražava osjećaj posebne kvalitete dizajnerskog izričaja, čistih i jasnih linija, kao i odabir i kombinacije odabranih materijala. Kako bi se naglasio njegov sportski karakter, automobil ima prednja i stražnja integralna sjedala. Luksuzna sjedala s odvojenim naslonima za glavu, na zahtjev su dostupna s Urban dizajnom i linijom opreme. Na stražnjoj klupi istaknuta su vanjska sjedala (2+1 kombinacija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Specijalni paketi opreme uključuju i kontrastne šavove na volanu i sjedalima. Treba spomenuti i najnoviju generaciju telemetričkih sustava. Samostojeći središnji zaslon ima dijagonalu od 17,8 cm (7 inča), zajedno s piano crnom prednjom pločom visokog sjaja, Silvershadow okvirom i potpuno ostakljenim zaslonom ugrađen je u liniji s prednjom pločom. Na zahtjev, u kombinaciji s COMAND Online sustavom, ili kao opcija za Audio 20 sustav, zaslon je dostupan s još većom dijagonalom od 20,3 cm (8 inča).

Elegantno izvučen stražnji kraj i praktičnost koju nudi jamče izuzetnu iskoristivost. Prtljažnik nudi  kapacitet koji se kreće od 495 do 1354 litara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Širina prtljažnika od 1328 mm, vodeća je u ovom segmentu. Pametno izvedeni detalji, kao što je magnetska zakačka u preklopki otvora u naslonu stražnjeg sjedala za dugačke predmete kao što su skije, daljnji su tipični primjeri pažljivo osmišljenog koncepta. Opcije, kao što su električki upravljana EASY-PACK stražnja vrata ili cargo paket, pomažu u unaprjeđenju praktičnosti i varijabilnosti prilikom uporabe prtljažnika.

Image

Ponuda motora za model CLA Shooting Brake od samog početka prodaje je bogata, te se sastoji od dva dizelska (CLA 200 i 220 CDI) i četiri benzinska motora (CLA 180, 200, 250 i 45 AMG). Svi motori mogu se pohvaliti  agilnim performansama, niskom razinom buke i emisijama. Model CLA 200 CDI, snage 100 kW (136 KS), posebno je učinkovit: postiže maksimalnu brzinu od 215  km/h, a kombinirana potrošnja goriva je samo 3,9 l/100 km, uz CO2 emisije od 101 g/km. Sve izvedbe standardno se opremaju s ECO start/stop funkcijom i zadovoljavaju Euro 6 normu emisije. Na sličan način, pogon na sve kotače dostupan je od samog početka prodaje, početno u modelima CLA 250 4MATIC i CLA 250 Sport 4MATIC (značajke uključuju dinamički stil vožnje, sportski namješten motor, gas i mjenjač, kao i sportski zvuk motora), te je naravno dostupan u modelu CLA 45 AMG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dizelske izvedbe u obliku modela CLA 200 CDI 4MATIC i CLA 220 CDI 4MATIC slijediti će u rujnu 2015.

S modelom CLA Shooting Brake obitelj kompaktnih automobila Mercedesa narasla je na  pet članova. Široka ponuda, koja također uključuje pogon na sve kotače i AMG izvedbe, osnovni je razlog za impresivnu priču o uspjehu ove nove kompaktne generacije. Naime, kupcima je već isporučeno preko milijun automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Predstavljanje novih modela kompaktnih automobila učinilo je da marka Mercedes-Benz postane privlačnija mlađim kupcima – u cijelom svijetu pala je prosječna dob njenih kupaca. Globalno, preko milijun automobila nove generacije kompaktnih modela predano je u ruke kupaca, uključujući preko 150.000 CLA modela. U cijelom svijetu razina pridobivanja novih kupaca za model CLA je oko 50%. Kao i model CLA, CLA Shooting Brake izrađuje se u tvornici u gradu Kecskémet u Mađarskoj. Cijene se kreću od 252.220 kuna koliko stoji model CLA 180 sa 122 KS, dok se cijene dizela kreću od 284.400 kuna naviše, koliko stoji CLA 200 CDI sa 136 KS.

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo