'Paljba' po Ivanu Baliću: 'Uvijek je bio čudan!'

'S Balićem je jako teško razgovarati, uvijek je bio čudan. No, rukomet je kolektivna igra u kojoj nema mjesta onima koji se pokušaju uzdići iznad kolektiva.

15.12.2012.
21:34
VOYO logo

Izostavljanje Ivana Balića s popisa reprezentativaca za SP u Španjolskoj glavna je sportska tema tjedna, a 'prašina' koja se podigla oko toga još se nije spustila.

Novinari na sve moguće načine pokušavaju dobiti izjavu 'zaključanog' Balića, a dok se čeka njegova strana priče rukometni 'gazda' Zoran Gobac tvrdi da nema razloga za 'paniku' i iznosi svoje viđenje cijele situacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne vidim zašto se digla takva strka. Ako je ikome u rukometnom miljeu stalo do rezultata, onda je to Slavko Goluža. Ako netko misli da smo mi u hrvatskom rukometu ludi ekshibicionisti i da svoje navodne privatne animozitete uvlačimo u cijelu priču i pilimo granu na kojoj sjedimo, onda se grdno vara. Da se razumijemo, Ivano Balić bio je naš najbolji igrač, on je legenda. O njemu će se 2025. pričati kao o najboljem igraču svijeta u jednom vremenskom razdoblju. Ali, pazite - bio je najbolji i to samo od 2003. do 2007. On već u kontinuitetu tri-četiri godine nije ono što je bio nekad. No, on sada nije ni među 30 najboljih na svijetu, to je žalosna realnost", izjavio je Gobac za Jutarnji list pa nastavio:

"S Balićem je jako teško razgovarati, uvijek je bio čudan. No, rukomet je kolektivna igra u kojoj nema mjesta onima koji se pokušaju uzdići iznad kolektiva. Morate biti svjesni da je i za odlazak na OI u London on bio upitan. Vodili smo samo jednog pivota da bi za njega bilo mjesta među 14 putnika. Ivano i sam mora biti svjestan da su mu se neke mušice tolerirale dok je bio najbolji. Sad je druga priča..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gobac odmahuje rukom i na tvrdnje nekih bivših reprezentativaca da su reprezentaciju napustili bez da su dobili "kineski sat i buket cvijeća".

"Zaista ne vidim niti jedan razlog da se bilo tko žali. Neka se meni osobno javi onaj igrač koji nije u HRS-u ili u klubu, u CO Zagrebu, dobio sve što je tražio. Sve ostalo obične su zlonamjerne konstrukcije. Svi su bivši igrači dobili priliku, čak i svi oni koji sada govore protiv nas, protiv Goluže, mene ili bilo koga drugog u savezu. Sve sam napravio da Ivano dođe u Zagreb, da bude s djetetom kako je i želio. Trpjeli smo ga iako nije dao koliko je dobio, pa i danas plaćamo dugove njegova angažmana u klubu. Budimo realni, prije Zagreba igrao je za upola manje novca, a igra i sada za upola manje nego u Zagrebu. Što smo više trebali napraviti?! Pero Metličić je napustio reprezentaciju u 34. godini, Ivano je sada isto u 34. godini, no on je još kandidat i ne znam čemu ta pompa. Nitko nije izbačen, Nikša Kaleb se ozlijedio uoči OI u Pekingu, nismo ga mi ozlijedili. Za Davora Dominikovića nitko nije napravio toliko kao mi. Svi su, valjda, zaboravili slučaj doping koji je HRS riješio u roku od tri dana. Džomba više nije mogao hodati kad je ispao iz reprezentacije. Svi su oni imali dostojan tretman, no nisu znali priznati da ih nagriza vrijeme i da dolaze mlađi i bolji", kaže Gobac koji tvrdi da su Baliću vrata još uvijek otvorena "bude li želio pričati i komunicirati", no tvrdi da nije siguran u to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo