BRAVO / Kraljice šoka srušile Crnu Goru na otvaranju drugog kruga i uzele bitne bodove

Image
Foto: Profimedia

Tekstualni prijenos prve utakmice drugog kruga SP-a za hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju protiv Crne Gore mogli ste pratiti na portalu Net.hr

7.12.2023.
14:49
Profimedia
VOYO logo

Drugi krug SP-a

Hrvatska - Crna Gora

26-25

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija u drugu fazu natjecanja prenijela je jedan bod, a u prvom dvoboju drugog kruga srušila je do danas neporaženu Crnu Goru 26-25.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TKO SU 'ODBJEGLE' HRVATICE? /

Prekrižile su Hrvatsku iz jednog razloga: 'Volim svoju zemlju. Sigurno neću igrati za Crnu Goru iz ljubavi kao što bih igrala Hrvatsku'

Image
TKO SU 'ODBJEGLE' HRVATICE? /

Prekrižile su Hrvatsku iz jednog razloga: 'Volim svoju zemlju. Sigurno neću igrati za Crnu Goru iz ljubavi kao što bih igrala Hrvatsku'

Opet smo dosta nervozno otvorili dvoboj, a prvi gol dočekali smo u 4. minuti kada je zabila Ježić. Odmah su nam uzvratile Crnogorke, no potom je uslijedio niz Hrvatske od tri gola za vodstvo 4-1 u 7. minuti. Nakon toga malo smo stali u napadu pa je Crna Gora u 11. minuti došla na minus 1 (5-4). U 13. minuti Crnogorke su se potpuno vratile u igru i to nakon solo akcije rođenje Sinjanjke Matee Pletikosić.

U 17. minuti vratili smo se na plus dva odlično iskoristivši igračicu više, a za 8-6 pogađale su prvo Ježić pa Šimara. U 22. minuti opet smo imali plus tri nakon što su golove povezale Milosavljević i Zadravec. U samoj završnici prvog dijela Crnogorke su se vratile u igru i stigle do izjednačenja 13-13, a bio je to rezultat kojim se otišlo na odmor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobro smo otvorili nastavak te smo u 35. minuti opet imali plus dva (16-14). No, tu nismo stali, nego smo preko Milosavljević u 37. minuti stigli i do plus tri , da bi imali i priliku za plus četiri, ali je promašila Blažević zicer s crte. Ista igračica zato nije pogriješila u sljedeća dva napada kada prvo sa sedam metara donosi prvi put na utakmici plus četiri (18-14), a onda golom iz igre i plus pet (19-14). Ali Crna Gora se nije predavala te su cijelo vrijeme držale zaostatak od tri ili četiri gola, da u 53. minuti stigle i na minus dva (23-21). Mučili smo se u napadu pa su u 55. Crnogorke došle i na samo minus jedan (24-23). Imale su u posljednjoj minuti priliku naše protivnice doći i do izjednačenja, ali su promašile posljednji napad te je veliko slavlje Hrvatica moglo početi.

Valentina Blažević je sa šest pogodaka predvodila hrvatske rukometašice. Pet golova je postigla Dejana Milosavljević, a četiri Katarina Ježić. Po triput su mrežu zatresle Ćamila Mičijević i Nikolina Zadravec.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Itana Grbić je s pet pogodaka bila najbolji strijelac u crnogorskoj reprezentaciji, a četiri gola je postigla Jelena Despotović.

Crna Gora je ostala na vrhu ljestvice s četiri boda, koliko ima i Švedska uz utakmicu manje. Hrvatska se s tri boda probila na treće mjesto. Četvrta je Mađarska s dva boda, jedan ima Senegal, a na dnu je Kamerun bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na SP-u gledajte na Voyo i RTL Kockici. Prvenstvo u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj počelo je 29. studenog i trajat će do 17. prosinca. Budite uz Kraljice šoka.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo