IMAMO SNIMKU / Hrvatski El Clasico zaludio sve. Žestok derbi u Kutiji šibica

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Umalo tučnjava na derbiju PPD Zagreba i Nexea, imamo snimku

7.5.2022.
19:35
Igor Soban/PIXSELL
VOYO logo

Ogromno je zanimanje bilo za današnju utakmicu PPD Zagreba i Nexea u Kutiji šibica, ne pamti se ovakva posjeta. Veliki rukometni derbi pripao je Zagrebu koji je ostavio Nexe bez ikakve šanse i tako ih prizemljio nakon senzacionalne pobjede u posljednjem međusobnom srazu dvije najbolje rukometne momčadi u Hrvatskoj. Završilo je ovog puta 25-16 (11-6).

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Pune tribine Kutije šibica na derbiju PPD Zagreb - Nexe. Ovakvi prizori vesele, hrvatski rukomet dobio je jedno pravo klupsko rivalstvo potrebno za razvoj popularizacije hrvatskog rukometa u cjelini.

Jaganjac bez gola

Inače, Halil Jaganjac i Vejin nisu zabili ni gol za Nexe (Jaganjac uputio 3 šuta), a Našičani su ostali tek na 16. Zagrebaši su posve dominirali. Deset i pol minuta Našičani nisu zabili gol, dok dva nije povezao Severec. Nije to, ruku na srce, bila neka posebno bajna predstava Nexea, ali borili su se, derbi je bio žestok...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAPA DO PODA, MOMCI /

Rukometaši Nexea izborili završni turnir EHF Europske lige i ostvarili najveći uspjeh u klupskoj povijesti

Image
KAPA DO PODA, MOMCI /

Rukometaši Nexea izborili završni turnir EHF Europske lige i ostvarili najveći uspjeh u klupskoj povijesti

Utakmica je to bila, inače, koja nije odlučila o prvaku, ali uspjeh Našičana plasmanom u polufinale Europske lige dao je dodatan draž ovom derbiju i hrvatski rukomet dobio je jedno pravo rukometno rivalstvo. Kakvo? To se jako dobro moglo vidjeti prilikom situacije kad je umalo eskaliralo...

Naime, igrala se 8. minuta utakmice kada je zaiskrilo na terenu nakon jednog duela dok je Nexe bio u napadu. Nastala je velika gužva u kutu igrališta, ali srećom šake nisu poletjele, sve je ostalo samo na gužvi i isključenjima Mandića i Melića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzavrele strasti

"Cigani, cigani", orilo se dvoranom.

Strijelce aktualnog prvaka predvodio je Ivan Čupić sa sedam pogodaka, a po četiri su postigli Filip Vistorop i Sandro Obranović. Vratar Dino Slavić imao je 10 obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Nexe su po četiri gola postigli Marin Jelinić i Tomislav Severec, a najbolji strijelac Našičana u Europskoj ligi. Vratari gostiju Kuzmanović i Radovanović imali su zajedno osam obrana.

PPD Zagreb i Nexe izjednačeni

PPD Zagreb i Nexe u doigravanje za prvaka ulaze izjednačeni po broju bodova u međusobnim dvobojima (2-2), jer su Našičani slavili u svojoj dvorani, što je "zagrebašima" bio prvi prvenstveni poraz nakon 15 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvak će biti ona momčad koja prva dođe do šest bodova, a PPD Zagreb ima zajamčeno domaćinstvo u prvoj i trećoj utakmici, od moguće četiri. 

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo