Tri sjajna Hrvata nagrađena sa četiri dana raja!

HSV, za kojeg igraju Lacković, Vori i Duvnjak, je u 31. kolu Bundeslige svladao Gummersbach 35:30 i tako osvojio prvi naslov prvaka u povijesti.

13.5.2011.
10:44
VOYO logo

Rukometaši Hamburga prvi su put u Prvoj njemačkoj ligi zaigrali 2003. godine, a osam godina kasnije postali su prvi put prvaci Njemačke pobijedivši Gummersbach 35:30.

Nakon osvajanja naslova njemačkog prvaka, predsjednik HSV-a Rudolph će igrače, bez supruga i djevojaka, odvesti na četiri dana u Palma de Mallorcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bili su četiri puta pobjednici Superkupa, dva puta osvajači Njemačkoga kupa, a 2007. godine osvojili su Kup kupova. U Ligi prvaka su od 2008. godine, no tri godine zaredom ispadali su porazima od Ciudad Reala, dva puta u polufinalu te lani u četvrtfinalu.

"Gle, čuda, opet igramo sa Ciudadom u polufinalu Lige prvaka. Valjda je vrijeme da napokon pobijedimo i prekinemo tu neugodnu tradiciju", rekao je Blaženko Lacković, jedan od trojice hrvatskih reprezentativaca koji su i te kako zaslužni za naslov. Lacković je u klubu od 2009., a Igor Vori i Domagoj Duvnjak od 2010. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U osam proteklih godina u Hamburgu su igrali veliki igrači poput Gorana Stojanovića, Igora Lavrova, Yoona, Romana Pungartnika, Dmitrija Torgovanova i Olega Velikog, ali sve dok nisu stigli hrvatski igrači nisu od Kiela mogli do naslova prvaka.

"Nije moglo biti ljepše nego da pred svojim navijačima, a natiskalo ih se 13.000, pobjedom nad Gummersbachom potvrdimo naslov. Među prvim čestitarima bili su naši iz Gummersbacha, Zrnić, Vuković, Somić i Valčić", istaknuo je Lacković i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sada se moramo usredotočiti na Ligu prvaka".

Vezani članak:

arti-201105040180006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo