hrvoje horvat / Trener čudesnog Nexea za Vijesti.hr: 'Za sutra nema isprika, moramo biti pravi! Sršen? Neću komentirati'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Trener našičkog Nexea uoči sutrašnjeg polufinala SEHA lige protiv PPD Zagreba za Vijesti.hr govori o sjajnoj klupskoj sezoni i očekivanjima od Final Foura

1.4.2019.
18:31
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

PPD Zagreb i našički Nexe ovih dana imaju novi dom. Bjeloruski Brest poprište je odigravanja završnice SEHA lige u kojem jedan polufinalni par čine upravo dva naša najveća kluba. 

Zagrebaši su na ovakve utakmice već navikli - prvaci Hrvatske redoviti su sudionici Final Foura, no za Našičane je ovo novo iskustvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Hrvoja Horvata, bivšeg trenera RK Dubrave i izbornika juniorske reprezentacije, kroz sezonu je pokazala senzacionalnu formu, kako po pitanju SEHA lige i hrvatskog prvenstva, tako i na europskom planu. Momčad je uigrana i spremna, porčio nam je iz Bjelorusije Horvat dan prije velikog polufinala, stoga je naglasak na pripremama za veliko polufinale bio na psihičkom planu. 

"Ne radimo neke spektakularne treninge, znamo sve jedni o drugima i u ovih par dana smo više pokušavali mentalno osvježiti igrače i psihički ih pripremiti za ovaj veliki okršaj", kaže Horvat na početku razgovora.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručnjak na klupi Našićana očekivano prednost daje Zagrebašima, i to iz većeg broja razloga. 

"Zagreb je definitivno u blagoj prednosti jer je igrao više ovakvih velikih utakmica, više Final Fourova od nas. Uz to su i najveći hrvatski klub, navikli su pobjeđivati i osvojili su bezbroj naslova prvaka. Ipak, nas veseli da smo u takvom jednom društvu. Međutim, imamo veliku želju dokazati se, imamo veliko srce i želimo pokazati da nismo slučajno ovdje i da se možemo nositi sa svim ovim ekipama." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nexe je veći dio sezone držao prvu poziciju na tablici. Posrtaji su došli u samoj završnici regularnog dijela - tri kola prije kraja poraz u Vojvodini, pa zatim u posljednjem kolu protiv domaćina Final Foura, Meškova iz Bresta.

"Vedran Zrnić je veliki profesionalac! Da je suprotno, ne bi još uvijek igrao rukomet u ovim godinama. Njegov sportski duh je nevjerojatan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama je ključan cilj bio osigurati taj Final Four, a nakon što smo to uspjeli, više smo radili na tome da energetski poštedimo ekipu i neke igrače, tako da nam je rezultat u tih zadnjih par kola bio u drugom planu. Nažalost, ni tako nismo uspjeli sačuvati sve igrače, na naš roster koji nikako nije preširok stalno nam se nakupljaju nove ozljede i to nam je najveći problem. Također, mlada smo ekipa koja treba mnogo treninga, a nemamo vaš vremena za treninge. Usprkos svemu, to nam ne smije biti izgovor i sutra jednostavno moramo biti pravi." 

"Zagreb protiv Vardara nije mogao ništa"

"Nije me iznenadio rezultat Zagreba u Ligi prvaka. Vardar je u toj prvoj utakmici bio nevjerojatan, stvarno su odigrali na gornjoj granici svojih mogućnosti i Zagreb tu nije puno mogao učiniti. Kad su došli kod nas, ipak su bili nešto rasterećeniji i opušteni, a s takvim pristupom u Našicama više nitko ne može pobjeđivati." 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sad kad je sezone već pri kraju, zamolili smo Horvata da nam kratko rezimira prvu sezonu nadolazeće zvijezde hrvatskog rukometa Halila Jaganjca i njegov utjecaj na ekipu.

"Jaganjac se odlično uklopio, on nam je doista bitna karika. Sjajan je u glavi, uči, trenira, dečki su ga sjajno prihvatili i mnogo nam znači. Još je malo rezerviran što se šuta tiče, no on će morati proraditi u ovim ključnim dvobojima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zrnićevo iskustvo je neprocjenjivo

A protutežu mladom Jaganjcu čini senator ekipe i bivši reprezentativac Vedran Zrnić. Iako na leđima ima već 39, Zrnić ne pokazuje nikakve naznake da bi mogao usporiti ili završiti karijeru. 

"Vedran je veliki profesionalac, uostalom da je suprotno, ne bi se toliko zadržao u ekipama u kojima je bio kroz karijeru i ne bi na koncu još uvijek igrao rukomet u ovim godinama. Zrna stvarno ima sjajan karakter i sportski duh, a ove godine mu je i malo lakše jer nam je došao Ivan Vida s kojim sad dijeli minutažu i s kojim tvori ubojitu kombinaciju. Kod Vide uvijek dobijemo tu mladenačku energiju, a kod Vedrana mirnoću, iskustvo i sigurnost. On je stvarno odigrao puno ovakvih utakmica i vjerujem da će i sutra biti pravi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Vedran Zrnić

Vedran Zrnić (FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL)

Ocjena Šipića i Vide na SP-u?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma dečki su bili sjajni. Sigurno da je Svjetsko prvenstvo za njih bilo vrlo motivirajuće iskustvo, da im je to dalo dodatan elan za rad i trening. Međutim, ne bih ih izdvajao jer su svi igrači odlični što se tiče treninga i imamo mnogo mladih i potentnih igrača. Reprezentacija je samo nagrada za odličan rad, a ove godine su Šipić i Vida bili nagrađeni za svoj fantastičan rad u klubu."

O slučaju Sršena Horvat nije imao mnogo toga za reći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam što komentirati. Mi smo pokušali doći do svog igrača koji je na papiru doista naš. Nismo uspjeli, odluka HRS-a je bila takva kakva je bila, no trudit ćemo se i dalje boriti za naše interese kao što se i Zagreb bori za svoje."

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo