Burno u PPD Zagrebu / Šupuković: 'Klub nema ništa sa Červarovim odlaskom, treba imenovati ljude koji su osporavali njegov rad'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Iz kluba su najavili da će preostale tri utakmice u ovoj kalendarskoj godini voditi postojeći stručni stožer

5.12.2018.
15:55
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

"Lino Červar je sam objavio odlazak, ako netko treba dodatno nešto pojasniti, onda to mora biti on. Treba navesti imenom i prezimenom ljude za koje tvrdi da su minimalizirali njegov rad posljednjih godina. Klub s tim nema ništa", rekao je u srijedu na izvanrednoj konferenciji za novinare direktor PPD Zagreba Vedran Šupuković odgovarajući na sinoćnji Červarov istup nakon dvoboja s Nexeom u SEHA ligi.

Naime, šef stručnog stožera PPD Zagreba i izbornik hrvatske rukometne reprezentacije je nakon pobjede nad Nexeom prozvao klupske čelnike, rekavši kako oni moraju objasniti zašto odlazi s pozicije prvog trenera hrvatskog prvaka te zaprijetio da će, u slučaju da oni to ne učine, on reći cijelu istinu, optužujući klubove u kojima je radio zadnjih desetak godina za napade i podmetanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lino Červar je prije utakmice sa Nantesom, objavio da odlazi iz kluba i tada je izjavio da ima previše obaveza u reprezentaciji zato što počinju pripreme za SP u Njemačkoj i Danskoj, i zbog činjenice da je dobio dodatan posao u Savezu u vidu koordinatora svih omladinskih selekcija. Sinoćnja izjava je nešto što bi on trebao objasniti. Mi smo s Linom imali dogovor da ostane u klubu dok će energetski moći izdržati obnašajući obje dužnosti i da će u trenutku kad se odluči povući, ostati u klubu u svojstvu šefa struke svih trenera ili savjetnika kluba", rekao je direktor Šupuković te dodao:

"Mogu u ime kluba samo izraziti zahvalnost gospodinu Červaru na svemu što je ostvario u prvom dijelu sezone. Klub i ja osobno smo u svakom trenutku štitili njegov dignitet, a klub mu je izašao ususret i kada je njegova supruga imala zdravstvenih problema. Između kluba, mene kao direktora i bilo koga iz upravljačke strukture kluba i gospodina Červara nije bilo nikakvih disonantnih tonova, ni nikakvih sukoba."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz kluba su najavili da će preostale tri utakmice u ovoj kalendarskoj godini voditi postojeći stručni stožer, a Šupuković je najavio da će sa Červarom razgovarati tijekom dana o njegovom istupu i budućoj ulozi u klubu.

"Ovo je prevelik klub i u Hrvatskoj i u Europi. Klub ima svoja tijela rukovođenja, on je napravio to što nje napravio, a mi moramo gledati kako ući u proljetni dio sezone i to je za nas gotova priča", rekao je na temu odlaska Line Červara glavni menadžer PPD Zagreba Božidar Jović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim o neočekivanom istupu Line Červara, konferencija za medije bila je posvećena i potpisavanju ekskluzivnog ugovora o poslovno-sportskoj suradnji s HRK Gorica, kojeg je predstavljao dopredsjednik Dražen Bačurin.

"Vjerujem da će ova suradnja biti na korist oba kluba, da će koristiti razvoju mladih, talentiranih rukometaša, a da će time biti i na korist hrvatskom rukometu", izjavio je Dražen Bačurin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo