Video / Metličić s direktnim pitanjem za Horvata: 'Mogu te ja nešto naučiti?'

Hrvoje Horvat gostovao je u emisiji 'Vrijeme je za rukomet' gdje je odgovorio na pitanja stručnih komentatora.

28.1.2022.
20:48
VOYO logo

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat gostovao je u RTL-ovoj emisiji 'Vrijeme je za rukomet' i odgovorio na mnoga pitanja. Najzanimljivija interakcija bila je s rukometnom legendom Petrom Metličićem.

Horvatu je postavljeno pitanje koje se veže s njegovom izjavom nakon utakmice s Danskom kada je Horvat izjavio da su borbenošču "začepili usta" onima koji su rekli da se reprezentacija nije borila. Horvat je priznao da nije namjeravao da ta izjava bude protumačena kao što je bila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jedna situacija koja se nije trebala desiti. To je bila jedna moja ishitrena reakcija koja je dobila smjer u koji ja nisam htio da ode. Čovjek uči dok je živ, učiš iz svake utakmice nešto," rekao je Horvat.

Odgovor je vrlo brzo stigao od Metličića, koji sugerira izborniku da nitko u studiju nije protiv njega i njegovog načina rada, već da samo iskreno rade svoj posao i žele najbolje za hrvatski rukomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Europsko prvenstvo /

Bivši član reprezentacije fotografijom bocnuo Horvata i potpirio raspravu o pomlađivanju

Image
Europsko prvenstvo /

Bivši član reprezentacije fotografijom bocnuo Horvata i potpirio raspravu o pomlađivanju

"Dobro, mogu te ja nešto naučiti? Generacija smo, igrali smo zajedno i sve to. Što se tiče tih stvari, da ti bude jasno. Već sam ti rekao, mi smo tu, radimo maksimalno odgovorno."

"Nismo protiv tebe, nismo te doveli i nećemo te smjeniti, neka ti to bude jasno. Mi radimo posao maksimalno iskreno i svima nam je u interesu na hrvatski rukomet bude najbolji," kaže Metličić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Savjetuje Horvatu da se ne bori protiv navijača

Legendarni hrvatski rukometaš poručuje Horvatu kako mu se ne isplati ratovat s navijačima. 

"Tu verbalnu utakmicu 'tko ti je šta rekao' nećeš nikad pobijediti," rekao je Metličić, a Horvat brzo priznaje... "To sam naučio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znaš što je tu problem? Gubiš fokus na ekipu i na zadatke koje trebaš napraviti. Bio sam u toj situaciji, teško je. Kad sam bio igrač i kad smo bili najbolji - uvijek su nas kritizirali," nastavlja Metličić.

"Jednostavno imaj svoj put i svoju ideju. To je ono najvažnije i najbitnije. Ovo sve drugo je nebitno što mi govorimo, to se ne odnosi na tebe kao osobu. Jednostavno stvari koje mi kao bivši rukometaši vidimo i što netko očekuje da kažemo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Horvat se složio s Metličićem i priznao da je apsolutno u pravu. Također, poručuje kako "svaka škola košta", a Metličić mu savjetuje da idući put imenuje osobu kojoj se obraća u takvoj izjavi.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo