IZ SZEGEDA / Mate Šunjić za RTL: 'Dali smo sve od sebe i uz ove predivne navijače sigurno da smo zaslužili pobjedu'

Nakon gola Mate Šunjića s gola na gol, hrvatski navijači u subotu navečer u Szegedu pali su u delirij. Minutu i pol prije kraja znali su da ništa ne može ugroziti pobjedu. Fešta je moglo početi.

16.1.2022.
19:00
VOYO logo

Po završetku utakmice hrvatski navijači, koji su činili većinu od 8000 gledatelja na utakmici pozdravili su svoje junake, a onda se slavlje premjestilo na hodnike i na ulicu.

"Dobro je bilo, teško je bilo, gusto, al svaka im čast. Pobijedili smo i sad idemo dalje, idemo za Budimpeštu"; poručio je Marin, jedan od navijača.

"Znači ovo veselje! Mi smo 400 km od Varaždina i mi smo došli. Oni su tu bili na 20, 30 km Srbi i nije ih bilo. Nadjačali smo ih u svemu", smatra navijač Damir.

Igrači oduševljeni potporom s tribina. Za one mlađe bio je to doživljaj koji neće zaboraviti.

"Mislim da sam za ovaj trenutak svaki dan trenirao. Ovo je stvarno san pred ovim navijačima. Hvala od srca, stvarno bodrili su nas od prve sekunde. Ovo još nikad nisam doživio. Svaka čast svima i nadam se da će nastavit tako dolaziti", kaže Martinović.

A s tim se slaže i Lučin. "Ponosan sam na sve svoje dečke, cijeli stručni stožer i najviše na sve ove ljude koji su došli i podržali nas, nevjerovatni su!"

Lučin je dao 5, a Martinović 6 golova, a isto toliko postigao je i Ivan Čupić. Najboiljim igračem utakmice proglašen je Luka Cindrić, koji se tek oporavio od korone i postigao tri važna pogotka.

"Bilo je izuzetno teško, ali mislim da smo odigrali jednu pravu borbenu mušku utakmicu i na kraju zasluženo pobijedili. Svaka čast momcima. Dali smo sve od sebe, i uz ove predivne navijače sigurno da smo zaslužili pobjedu", komentirao je Luka Cindrić

Jedan od junaka utakmice je i vratar Mate Šunjić koji je u trenucima kad se lomila utakmica zaredao tri obrane.

"Ovo je pobjeda koja je jako bitna, pred prekrasnom publikom u Szegedu. Nije bitno tko je bio dobar, bitno je da je ekipa igrala dobro i da smo pobijedili. U Hrvatskoj je uvijek ekipa bila na prvom mjestu, a tako treba i ostati", komentirao je Mate Šunjić.

Hrvatskoj reprezentaciji slijedi utakmica protiv Ukrajine kojom bi se trebao potvrditi prolazak skupine i tako navijačima dati novu priliku za slavlje.




Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo