Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo / Marko Mamić uoči uzvrata protiv Finske: 'Obećavam jednu dobru i atraktivnu utakmicu'

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Uzvratna utakmica kvalifikacija za Svjetsko rukometno prvenstvo se igra u Varaždinu u subotu u 18 sati, a tekstualni prijenos pratite na RTL.hr

15.4.2022.
17:29
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska rukometna reprezentacija je u srijedu u Finskoj uvjerljivo porazila domaćina s 34:21 te je tim rezultatom napravila golem korak k plasmanu na Svjetsko prvenstvo 2023. godine. U subotu Kauboje očekuje uzvratni dvoboj u kojem trebaju potvrditi da su znatno bolja momčad od Finske te u Varaždinu potvrditi kartu za svjetsku smotru.

Ususret dvoboja koji se igra sutra u 18 sati svoje dojmove iz Finske i prognozu za uzvrat podijelio je povratnik u nacionalnu vrstu Marko Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nakon Europskog prvenstva tijekom kojeg sam imao koronu i nažalost nisam uspio pomoći reprezentaciji prošlo je dosta vremena. Utakmica protiv Finske mi je prva nakon toga i jako sam sretan sto sam opet s dečkima i što igramo pred našom publikom", konstatirao je ubojiti šuter Kauboja, a onda se osvrnuo i na prvi dvoboj protiv skromne nordijske momčadi.

Image
Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo /

Marin Šego zadovoljan nakon pobjede protiv Finske: 'Obrana bi dobro funkcionirala i protiv jače reprezentacije'

Image
Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo /

Marin Šego zadovoljan nakon pobjede protiv Finske: 'Obrana bi dobro funkcionirala i protiv jače reprezentacije'

'Znamo koji su naši ciljevi'

"Nije tajna da smo u prvoj utakmici napravili veliku prednost na gostujućem terenu i dokazali Fincima da nemaju šanse protiv nas. Ali opet, mi ovdje igramo rukomet za nas i znamo koji su naši ciljevi.  Ta utakmica ništa ne znači osim da u subotu moramo opet pokazati da smo puno jači i da zaslužujemo plasman na Svjetsko prvenstvo", samouvjeren je Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija je tijekom posljednjih pola godine doživjela značajan redizajn. Djelomično zahvaljujući viziji izbornika Hrvoja Horvata, a dijelom zbog nedaća koje su našu izabranu vrstu pogađale proteklih mjeseci.

'Na kraju krajeva igramo zbog publike'

"Ima puno mladih lica, dečki su baš motivirani i dobri. Neki od njih su već bili tu kada sam ja bio bolestan tako da mogu reći da su super i da neće biti problema. Drago mi je čuti da će doći puno ljudi i nesumnjivo je da će to biti još jedan veliki poticaj za nas. Na kraju krajeva mi igramo zbog publike i veseli nas kada imamo podršku i kada uveseljavamo ljude", konstatirao je iskusni lijevi vanjski hrvatske reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj se Mamić dotaknuo i dugoročnih ciljeva te je pozvao navijače da dođu u Varaždin u što većem broju kako bi vidjeli mladu i potentnu Hrvatsku koja se gradi za najveće dosege u budućnosti.

"Naš cilj je uvijek dobar plasman na velikim natjecanjima, a Olimpijske igre su taj neki krajnji cilj ovog ciklusa gdje je san svakog sportaša dobar rezultati i medalja. Pozivam sve gledatelje u Varaždin u Arenu na našu utakmicu protiv Finske, a ja obećavam jednu dobru i atraktivnu utakmicu", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo