ZAJEDNIČKI JEZIK / Ivano Balić se vratio u RK Split: 'Smatram da mogu pomoći'

Image
Foto: Goran Stanzl/Vecernji list

'Hrvatski rukomet je i dalje u svjetskom vrhu bez obzira na ishod u Parizu, spadamo u red nacija koje s pravom pucaju na vrh'

3.4.2024.
14:12
Goran Stanzl/Vecernji list
VOYO logo

Ivano Balić vratio se u matični klub RK Split. Jedan od najboljih rukometaša svih vremena odlučio se na povratak kako bi pomogao klubu u stručnom segmentu.

Image
UZVRAĆAJU UDARAC /

Balić na rođendan dobio ponudu koja se ne odbija: Mi smo im uzeli Dagura, oni nama Ivana

Image
UZVRAĆAJU UDARAC /

Balić na rođendan dobio ponudu koja se ne odbija: Mi smo im uzeli Dagura, oni nama Ivana

"Odluka je sazrijevala, i donio sam je nakon dubokog promišljanja jer smatram da mogu pomoći posebno u stručnom segmentu gdje ima jako puno prostora za napredak. Za RK Split me vežu predivne uspomene, na postignuća i suigrače koji su dali veliki doprinos za ostvarenje klupskih i reprezentativnih uspjeha. U konačnici sam obavio razgovor s predsjednikom Goranom Bučevićem i njegovim suradnikom zaduženim za stručna pitanja Marinom Musulinom i mogu konstatirati da smo pronašli zajednički jezik u interesu kluba", istaknuo je Ivano za službene stranice kluba te otkrio što je potrebno promijeniti kako bi se RK Split vratio na pozicije iz vremena ere Brodomerkura:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Grad Split i regija su u tom razdoblju disali za sport, u rukometu smo osjećali podršku od gradske uprave i poslovnih institucija i poduzetnika čime smo dobili na sigurnosti. Postojao je sustav koji je generirao veliki broj mladih igrača koji su uz iskusne i kvalitetne igrače sa strane činili okosnicu sastava koji se ravnopravno borilo sa Zagrebom, Metkovićem, Medvešćakom, Zametom, koji su većinom bili nositelji kvalitete. Vrijeme se promijenilo, djeca više nisu na ulici, otvoreni tereni su prazni, zanemaren je odgoj djece kroz sport što negativno utječe i na njihovo zdravlje. Upravo u tom segmentu iskusni Ivano Balić vidi veliki prostor za napredovanje, 'rukomet treba ući u škole, grad treba uložiti u dvorane, igrališta, uvjete za rad, rukometni savez u stručnu izobrazbu i vrlo brzo će RK Split doći u vrh hrvatskog rukometa'", pojasnio je Balić koji se osvrnuo i na hrvatsku reprezentaciju koja je pod vodstvom novog izbornika Dagura Sigurddsona izborila plasman na OI u Parizu:

"Prije svega čestitke stručnom stožeru i igračima na velikom rezultatu. Hrvatski rukomet je i dalje u svjetskom vrhu bez obzira na ishod u Parizu, spadamo u red nacija koje s pravom pucaju na vrh. Bit ću veliki navijač i nadam se da će se momci vratiti s medaljom, želim im da dožive uspjeh iz 1996. i 2004., osjećaj s kojim se u svijetu sporta ništa ne može usporediti", pojasnio je Ivano pa za kraj istaknuo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi trebamo raditi i ulagati kako bi klupski rukomet u Hrvatskoj značajno napredovao čime će se podići kvaliteta lige i naši klubovi postati konkurentniji u Europi. Ne treba izmišljati 'toplu vodu' osim u klubove u Zagrebu i okolici, potrebna su ulaganja u dokazane rukometne bazene u Istri i Primorju, Slavoniji i Dalmaciji te Hercegovini od kuda dolazi velik broj reprezentativaca. Hrvatskom rukometnom savezu RK Split stoji na dispoziciji u interesu razvoja rukometa, znanje i sposobnost posjedujemo, samo nam treba logistička podrška čime bi napravili presudan iskorak."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo