HRVATSKI STRUČNJAK IMA DRUGAČIJI POGLED NA OVAJ SP: / To što nismo u polufinalu nije greška sudaca već greška - organizatora

Image
Foto: AFP

'Francuska je superjaka i rasterećena, a pršti od energije i kvalitete'

23.1.2019.
11:45
AFP
VOYO logo

Porazom 21-22 od njemačke rukometne reprezentacije Hrvatska je ostala bez plasmana u polufinale Svjetskog prvenstva. U samom završetku utakmice pri rezultatu +1 za Njemačku suci su vidjeli probijanje - za kojeg su kasnije priznali da nije bilo - i direktno utjecali na završnicu ishoda. I dok mnogi krive danski sudački par kojeg su činili Mads Hansen i Martin Gjeding, Ivica Obrvan krivca pronalazi u nekome drugome.

Image
STIŽE NAJGORA KAZNA ZA DANSKE SUCE? /

Červar je njihovo suđenje nazvao legalizacijom lopovluka, evo kako će to biti naplaćeno

Image
STIŽE NAJGORA KAZNA ZA DANSKE SUCE? /

Červar je njihovo suđenje nazvao legalizacijom lopovluka, evo kako će to biti naplaćeno

Stručni komentator Nove TV za aktualni SP odgovorio je na pitanje slaže li se s izbornikom Linom Červarom koji je glavni razlog za poraz pronašao u sucima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To je nedopustivo'

"Prije nego vam odgovorim na to pitanje reći ću da je jedan od glavnih razloga našeg poraza, i to je za mene nedopustivo, da jedna reprezentacija kao što je Hrvatska ili bilo tko na turniru igra ovako važnu utakmicu bez dana odmora kojeg su imali Nijemci, nakon one iscrpljujuće utakmice s Brazilom. Što se tiče suđenja, i da li su pogriješili ili nisu, ja sam gledajući utakmicu vidio da s greškama, manjim ili većim na jednu i drugu stranu, su sudili u cijeloj utakmici, o čemu svjedoče i isključenja."

"A ako govorimo o zadnje dvije minute koje su direktno odlučivale o pobjedniku na +1 za Nijemce, onakvih situacija ima puno na utakmicama, ali ako se dogodi u 15. minuti i sudac vam to sudi, nitko neće reagirati. Međutim, ondje je direktno odlučivalo o krajnjem ishodu utakmice, logično bi bilo da se prekinuo napad i nastavio napad za Hrvatsku ili pustila prednost do Štrleka. Oni su procijenili drukčije i tu je priči kraj", kazao je Obrvan koji smatra da pogreška nije pitanje urote protiv Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa ja je nisam vidio baš tako. To je moje mišljenje, neki se neće složiti, neki hoće. U svakom slučaju nezahvalno za odgovarati."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Francuska pršti od energije i kvalitete'

Hrvatska će danas igrati protiv aktualnog svjetskog prvaka Francuske. Obrvan ovako najavljuje taj ogled:

"Dobro je da je utorak bio slobodan dan. Ja čestitam dečkima na jednoj top igri, top izdanju prije svega u obrani gdje su potpuno razoružali dosta sterilnu vanjsku liniju Njemačke. Bez Luke Cindrića, koji bi bio strašan plus u toj utakmici, bili su vrlo blizu da pobijede Nijemce na njihovom terenu. Trebaju se dobro odmoriti i igrati protiv jedne superjake Francuske koja je rasterećena, već se plasirala u polufinale i pršti od energije i kvalitete. Međutim, mi smo na ovom turniru pokazali da možemo igrati sa svima, zašto ne pokušati ponovi izdanje protiv Španjolske ili Njemačke."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo