'Ispričavam se, ovo nije bila Hrvatska!'

Hrvatska rukometna reprezentacija pobjedom je startala u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2014. godine. U 1. kolu skupine 4 Hrvatska je u Osijeku pobijedila Slovačku 25-21 (13-8)...

31.10.2012.
19:59
VOYO logo

Rutinski su brončani olimpijci odradili posao u ovom ogledu, makar za svoju izvedbu i ne mogu dobiti visoku ocjenu. Bilo je dosta pogrešaka u igri, loših napadačkih reakcija, ali na kraju je ipak jedino bitno da bodovi nisu otišli iz Osijeka sa Slovacima. Nekako je Hrvatska do kraja poluvremena došla do +5 (13-8), a potom su malo Slovaci prijetili, malo se Hrvati odljepljivali na sličnu prednost i na kraju je završilo sa 25-21. Ivan Čupić nije dočekao kraj utakmice, zaradio je crveni karton zbog naguravanja s jednim slovačkim igračem, ali je unatoč tome bio prvo ime Hrvatske, ali i igrač utakmice. Postigao je osam pogodaka, dok su po četiri dodali Denis Buntić i Domagoj Duvnjak. Vrlo dobro je posao na vratima Hrvatske odradio Mirko Alilović.

Unatoč uvjerljivoj pobjedi, određene periode utakmice obilježilo je opuštanje protiv nominalno slabijeg protivnika pa je izbornik Slavko Goluža isijavao nezadovoljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskoristio bih priliku da se ispričam, nije to bila Hrvatska. Sami smo si krivi, sami smo sebe doveli u ovakvu situciju. Znate, prošlo je vrijeme olimpijade, ne igramo više kao tada, i zato treba ozbiljno ući u utakmicu a ne onako kako smo mi ušli. Dečki moraju shvatiti da nisu u klubovima i da se za reprezentaciju gine. Previše je bilo pogleda po tribinama prije utakmice i slavlja, zato smo i ušli ovako u susret", rekao je Goluža čiju momčad za četiri dana očekuje gostovanje u Latviji.

"Za dalje, bitan je samo pristup, trebamo ući maksimalno u utakmicu, a ne kao danas", zaključio je izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo