BUDUĆNOST HR RUKOMETA / Hrvatska ima jedinstven projekt i ligu: 'Jako smo ponosni na to, ipak se radi o djeci koja imaju poseban prioritet'

Image
Foto: Balic and Metlicic academy

Valentina Blažević uručila pehare i medalje

7.10.2022.
10:51
Balic and Metlicic academy
VOYO logo

Drugi dio ovosezonske Erste rukometne lige u mini rukometu za djevojčice i dječake nastavljen je proteklog vikenda u Poreču. Osmi po redu turnir okupio je nešto više od 420 sudionika, a zadovoljstvo trenera, roditelja i djece nova je potvrda iznimno posjećenog i rijetkog projekta u Hrvatskoj.

Image
Image
PRVI RUKOMETNI USPJESI /

Posljednje kolo Erste rukometne lige privuklo više od 480 sudionika

Image
PRVI RUKOMETNI USPJESI /

Posljednje kolo Erste rukometne lige privuklo više od 480 sudionika

Jedinstveni projekt

Istarski sportski djelatnici, klubovi i sportske škole daju izniman doprinos da se ovakva manifestacija održi, a treba pohvaliti i porečkog gradonačelnika Lorisa Peršurića, koji zajedno sa sportskom zajednicom, te muškim i ženskim klubom iz Poreča, već petu godinu sudjeluje u organizaciji Erste rukometne lige .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako samo ponosni na ovaj jedinstven projekt mini rukometa u Hrvatskoj, a samim time i zadovoljni što smo suorganizatori u istom. Radi se o djeci koja su nam uvijek imala poseban prioritet kada je naša društvena odgovornost u pitanju. Brojni klubovi stigli su nam u Poreč, važno je da možemo osigurati sjajne uvijete u našim dvoranama, a slobodno mogu reći da se veselimo svakoj novoj inicijativi RK BM iz Splita. Pet godina smo zajedno i vjerujem da je to dokaz da smo na dobrom putu i nastavku daljnje suradnje", rekao je gradonačenik Poreča Loris Peršurić.

Borilo se za svaki pogodak

Kako su na dva terena bitke za bodove bile ujednačene i borilo se za svaki pogodak, tako je i napetost oko konačnih podjela medalja i pehara bila sve izraženija. Svjedočila je tome i rukometna reprezentativka Valentina Blažević koja je najbolje nagradila podjelom odličja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moram priznati da sam iznenađena, nisam znala da je ovoliko draži na mini rukometu. U moje vrijeme nije bilo ovakvih turnira. Stoga slobodno mogu reći da je ovo velika i sjajna manifestacija koju sam osobno došla podržati i podružiti se sa najmanjim igračicama i igračima. Velika je stvar što svi sudionici podijele nagrade sponzora Erste banke, a najbolji, kako u sportu i priliči, dobiju medalje i pehare. Veliki je to motiv za početnike stoga sve pohvale za ovako dobru organizaciju", rekla je na kraju turnira Nikolina Blažević.

Image

Do velikog finala još dva turnira

Bodove za prosinac i finale u Splitu su osvojili Adriatic, Kozala i Umag u muškoj, te Zamet, Cres i Pećine u ženskoj konkurenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do velikog finala ostala su još dva turnira, u Puli i Dubrovniku, a Split će na završnici dati odgovore tko su bili najbolji mini rukometaši u ovoj sezoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo