Francuska legenda: 'Treba ih kazniti za primjer svima'

Braća Karabatić i još šest rukometaša odveženo je u Montpellier pred suca, a zanimljiva je izjava francuskog izbornika Cloudea Oneste.

2.10.2012.
9:58
VOYO logo

Pod okriljem noći, kako bi izbjegli medijsku gungulu, Nikola Karabatić i ostali koji su optuženi za namještanje utakmice u velikom skandalu koji potresa francuski rukomet prevezeni su iz Pariza u Montpellier gdje će se nastaviti ovaj slučaj.

Prvo su pritvor u Parizu napustile supruge braće Karabatić, Nikole i Luke, koje su bez lisičina, ali pokrivene kaputima, ušle u neoznačene automobile i oko 4.30 sati ujutro krenule prema Montpellieru, a pola sata poslije pojavila su se i šestorica rukometaša – braća Karabatić, Gajić, Prost, Honrubia i Bojinović. Francuski mediji ističu da su djelovali umorno te kako su bili neobrijani, u istoj odjeći u kojoj su bili i dan ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz "tehničkih razloga" pritvoru u Parizu je ostao Issam Tej, dok su na slobodu pušteni Robin, Hmam i Kavtičnik. Preostalima igračima produljen pritvor pa će iza rešetaka biti i danas, kad bi se, tvrde francuski mediji, trebali pojaviti pred sucem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, Montpellier bi trebao u srijedu navečer igrati utakmicu francuske 1. lige protiv Toulousea, a čelnici kluba su odlučili da neće tražiti odgodu utakmicu, već će po potrebi nastupiti s juniorskim igračima.

Francuski izbornik Cloude Onesta je prokomentirao ovaj slučaj:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je nešto nelagodno, zapravo više nepodnošljivo. Nismo naučeni na ovakve trenutke. To su momci za koje imam ogroman respekt i još veću simpatiju. Ali, izgleda da su napravili veliku pogrešku. Moraju ih kazniti i to tako kazniti da budu primjer svima", kazao je Onesta i zanimljivo dodao:

"O sumljivim radnjama na toj utakmici bili smo odmah obavješteni u svibnju, ali ništa detaljnije nismo znali prije Olimpijskih igara."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da su Francuzi taj skandal razotkrili prije OI, možda bi ostali bez zlata, no zanimljivo je kako su reagirali tek par mjeseci kasnije.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo