Drama Hrvatica na EP-u Srbiji!

Hrvatske rukometašice nisu uspjele izboriti drugi krug na Europskom prvenstvu u Srbiji, nakon što su izgubile ogled 3. kola C skupine u Novom Sadu od Njemačke sa 17:16…

7.12.2012.
22:20
VOYO logo

Aneta Peraica imala je izvrsnu priliku iz kontranapada 10 sekundi prije kraja utakmice postići pogodak koji bi odabranice izbornika Vladimira Canjuge odveo u drugi krug. Pucala je visoko u kut, ali je njemačka golmanica zaustavila taj pokušaj i tako svojoj selekciji omogućila nastup u drugom krugu, dok je Hrvatska kao posljednje plasirana ekipa u skupini okončala svoj nastup na Europskom prvenstvu.

U prvoj utakmici skupine je Mađarska pobijedila Španjolsku 32:31, pa su Španjolska i Mađarska okončale nastup u skupini sa po 4 boda, a Njemačka i Hrvatska sa po dva. Njemice su, dakako, na trećem mjestu zbog pobjede u međusobnom ogledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatice su prva tri gola u ogledu s Njemačkom postigle sa crte od sedam metara preko Maje Zebić. Prvi gol iz igre je Hrvatska postigla u 18. minuti preko Ivane Lovrić. Srećom, niti Njemice nisu bile efikasne, pa je to bio gol za izjednačenje na 4:4. Maja Zebić je s nova dva gola odvela Hrvatsku na vodstvo 6:4. Njemačka uzvraća serijom 3:0, te na odmor odlazi s prednošću 8:7.

U srazu u kojem se vrlo teško dolazilo do pogodaka, što je vidljivo i iz rezultata, Hrvatice su napravile dobar posao početkom nastavka, kada su od zaostatka 9:7 stigle do vodstva 10:9. Nažalost, pokazalo se, i zadnjeg na utakmici. Njemačka se odlijepila na 15:12, a Hrvatska do kraja više nije uspjela stići niti do izjednačenja, iako je u zadnjim sekundama ipak mogla osigurati bod koji bi ju odveo dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maja Zebić opet je bila naša najbolja i najefikasnija igračica s 5 golova (5-10), iako u drugom poluvremenu nije bilo njezinog doprinosa. Tada je vukla Žana Čović s 3 gola, Kristina Elez i Sonja Bašić postigle su po dva gola, dok su po jedan dodale Ivana Petković, Anita Gaće, Katarina Ježić i Ivana Lovrić. Marta Žderić je upisala 10 obrana.

Njemačku vrstu je predvodila Natalie Augsburg sa 4 gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina C: Njemačka – Hrvatska 17-16 Mađarska – Španjolska 32-31

Redoslijed: 1. Španjolska 4, 2. Mađarska 4, 3. Njemačka 2, 4. Hrvatska 2

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina D: Rusija – Island 30-21 Crna Gora – Rumunjska 23-20

Redoslijed: 1. Crna Gora 6, 2. Rusija 3, 3. Rumunjska 3, 4. Island 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo