EHF OBJAVIO NOVOSTI VEZANE ZA RUKOMETNI SP: / Na Svjetsko prvenstvo teže nego ikad, Kauboji ovo moraju shvatiti ozbiljno

Image
Foto: PIXSELL

EHF je promijenio praksu i zakomplicirao situaciju

24.1.2018.
16:17
PIXSELL
VOYO logo

Samo jedna reprezentacija s ovogodišnjeg Eura u Hrvatskoj stiče pravo izravnog nastupa na Svjetskom prvenstvu 2019. godine, objavio je u srijedu Europski rukometni savez (EHF).

Za razliku od prijašnjih europskih prvenstava, kada su se s Eura mogle kvalificirati čak tri selekcije koje nisu domaćini ili svjetski prvaci, EHF je promijenio tu praksu. Domaćini sljedećeg SP-a 2018. godine su Njemačka i Danska, a pravo nastupa ima i aktualni svjetski prvak Francuska. S obzirom na trenutnu situaciju u skupinama za očekivati je da će u polufinale proći Danska, koja je to i teoretski osigurala te Francuska, dok šanse ima i Njemačka, pa je izvjesno da će plasman na SP ostvariti jedan od polufinalista Eura, s obzirom na plasman te tri reprezentacije. Ostalih devet europskih putnika na SP izlučit će dokvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, ovom odlukom utakmica za peto mjesto, koja se igra u petak u 15.30 sati, više nema značaja glede kvalifikacija. EHF je odlučio i da se europski prvak iz Zagreba izravno plasira na sljedeće Europsko prvenstvo koje će se održati 2020. godine. Na tom prvenstvu, kojem su domaćini Austrija, Švedska i Norveška, nastupit će po prvi puta 24 reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo