Osniva ligu za mlade / Balić za RTL: 'Vorijeva direktorska fotelja nije udobna, valjda zna u što se upušta'

'Neću reći da je nemoguće da radim sa seniorima, ali jako teško. Volim raditi s djecom, stvarno uživam, meni je super', kazao je Ivano Balić za RTL

9.3.2018.
19:17
VOYO logo

Burno je ovih dana u hrvatskom rukometu, a sve to sa sigurne udaljenosti promatra Ivano Balić. Červar ipak ostaje, brojni oproštaji i Vori koji s terena seli u fotelju.

Rukometni velikani su u misiji dizanja dalmatinskog rukometa. Ivano Balić i Petar Metličić oformili su ligu koja će se igrati od Zadra do Dubrovnika za mlađe uzraste, a sve kako bi im put do vrhunskog rukometa bio nešto lakši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja do neke 15., 16. godine nisam izašao iz Dalmacije s klubom", ističe Balić problem koji sada želi promijeniti za nove generacije.

A jednom kada je izišao prepoznao ga je i Lino Červar pa s njim dotaknuo zvijezde. Kako onda sada gleda na Červarov ostanak na klupi nakon razočaravajućeg petog mjesta na domaćem Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Lino Červar je dugo godina trener i bavi se trenereskim poslom i sad je bio izbornik i oni su mu ukazali dalje povjerenje", kazao nam je Balić.

Povjerenje je dobio i Červarov novi pomoćnik Davor Dominiković, neizostavni stup obrane zlatne hrvatske generacije. Poželio je Balić sreću i novom direktoru Igoru Voriju. Kakav je prelazak s terena u uredsku fotelju, iskusio je i sam Balić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da Vori nikad nije bio direktor, ali valjda zna u što se upušta. Ja sam svoje vrijeme ipak više provodio na terenu i uz teren nego u toj stolici koja i nije baš bila udobna", prisjeća se Balić.

Baš kao ni ona izbornička. Puno je tu posla. Nakon niza odlazaka sada je najvažnije, tvrdi Balić, pred reprezentaciju postaviti jasne ciljeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba vidjeti što se želi napraviti, kako će se razvijati igra, taktika, koje igrače razvijati, na koje će se ubuduće osloniti - ima tu puno posla", ističe Balić.

On će to sve pratiti sa sigurne udaljenosti jer u seniorski rukomet se barem zasada, ne vraća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neću reći da je to nemoguće, ali jako teško. Volim raditi s djecom, stvarno uživam, meni je super", kazao nam je.

A koliko je super ova nova Hrvatska, doznat ćemo vrlo brzo, već za mjesec dana u prijateljskim susretima protiv europskog viceprvaka - Švedske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo