HRVATSKA ZAMRZNULA ITALIJU NA -14 / Naši reprezentativci razbili rukometnog liliputanca i pokazali lepršavost: Odustali su Talijani od sutrašnje druge pripremne utakmice

Image
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

Prva pripremna utakmica hrvatskih rukometaša igrala se u Sportskom domu Mate Parlov u Puli s prijenosom na kanalu RTL2 od 20.15 sati, te u tekstualnom prijenosu UŽIVO na portalu Net.hr

29.12.2022.
19:22
Srećko Niketić/PIXSELL
VOYO logo

Pripremna utakmica za 28. SP u rukometu

Mjesto održavanja: Pula (Sportski dom Mate Parlov)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak utakmice: 20.15

Hrvatska - Italija 40-26

Hrvatska rukometna reprezentacija u četvrtak je navečer u Puli razbila Italiju s +14 razlike (40-26) u prvoj pripremnoj utakmici uoči SP-a u Poljskoj i Švedskoj. Sutra se trebala igrati još jedna utakmica, ali odustalo se od toga. Talijani su se predomislili, zbog ozljeda i umora, pa su odustali. Fokusiramo se na ono što slijedi - na Sveta tri kralja Makedonija, pa Izrael.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VIDEOANALIZA NET.HR-A /

Ugledni stručnjak o senzacionalnom nećaku slavnog kapetana Vatrenih: 'Mogao bi pokazati nešto posebno na SP-u'

Image
VIDEOANALIZA NET.HR-A /

Ugledni stručnjak o senzacionalnom nećaku slavnog kapetana Vatrenih: 'Mogao bi pokazati nešto posebno na SP-u'

Image
Foto: Srećko Niketić/PIXSELL

Što se tiče ovog dvoboja, naši su rukometaši pokazali lepršavost i veseli što su svi koji su igrali bili željni i gladni igre. Isprobavao je izbornik Hrvoje Horvat razne varijante i to je radio dosta dobro. Hrvatski rukometaši ozbiljno su shvatili ovu utakmicu i upornošću izgradili prednost.

Bio je to prvi susret nakon nepuna tri dana prve faze priprema za Svjetsko prvenstvo u Švedskoj i Poljskoj koje počinje 11. siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlično otvaranje

Izbornik Hrvoje Horvat je na tribini ostavio lakše ozlijeđenog Ivana Martinovića te Karpa Sirotića i Dominika Kuzmanovića.

Hrvatska je odlično otvorila susret. Iskoristila je prva četiri napada i u 6. minuti povela 4-2, da bi na ulasku u 9. minutu bilo 8-3. Čak prvih 11 napada Hrvatska je pretvorila u pogodak stigavši do vodstva 11-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi koji su igrali za Hrvatsku zabili

U 27. minuti je bilo 22-12, a na poluvrijeme se otišlo rezultatom 23-14. Nakon desetak minuta igre u nastavku Hrvatska je imala 14 pogodaka prednosti (30-16), a na koncu je završilo 40-26.

Svih 15 igrača koji su bili u igri našlo se na listi strijelaca. Po četiri gola dali su Lovro Mihić, Filip GlavašMarin Šipić i Luka Lovre Klarica. Dino Slavić je imao osam, a Mate Šunjić pet obrana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Italije najbolji su bili Christian Manojlović i Andrea Pablo Marochi sa po pet pogodaka.

Kronološki slijed utakmice - LIVE

Tekst se nastavlja ispod oglasa

60' - Gotova je utakmica.

50' - 36-20 - Lepršavo igraju naši rukometaši. Sutra se trebala igrati još jedna utakmica, ali odustalo se od toga. Talijani su se predomislili, zbog ozljeda i umora, pa su odustali. Fokusiramo se na ono što slijedi - na Sveta tri kralja Makedonija, pa Izrael.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

49' - Šarac zabija za 35-20. +15 opet za naše.

48' - Marin Jelinić zabija za +15. 34-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

44' - Imamo +14 - razigrali smo se u obrani, pa napad samo ide od sebe u tom trenutku.

31- Počeo je nastavak. Italija kreće prva. I zabija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - Gotovo je prvo poluvrijeme. Zadovoljni smo reakcijom naših rukometaša. Lovro Mihić, Domagoj Duvnjak i Luka Šebetić lepršavi su u napadu. Imamo 92% realizaciju, 61 % Italije. Mihić je zabio 4 gola i upravo smo na njegovim golovima izgradili prednost. Šarac i Duvnjak zabili su po dva.

21' - U napadu Hrvatske to izgleda moćno, u obrani treba više kohezije i kretanja. Horvat, svejedno, može biti zadovoljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

9' - Serija 4-0 Hrvatske. Kriza u igri Italije. Neka, moramo postići mehanizam da odmah meljemo suparnika.

9' - Lijevo krilo Lovro Mihić igra sjajno. Odlično anticipira igru, istrčava i zabija za 8-3 Hrvatske. Razgovarali smo s brzonogim i ubojitim Lovrom na okupljanju. Pogledajte u videu dolje što nam je rekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6' - Duvnjak zabija za 5-3 Hrvatske, svoj drugi gol.

1.15 - 1-0 za Hrvatsku. Kapetan kapetanski iz vana u posljednjoj sekundi valjda za vodstvo. Pljesak Sportskog doma Mate Parlov za ovaj potez Domagoja Duvnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - Počela je utakmica. Prva lopta za Hrvatsku.

20.02 - Italija nije neka rukometna supersila, ali će poslužiti vidjeti kako stoje stvari nakon tri dana priprema: "Škripi cijela dvorana na treninzima ovih dečki. Treba nam uigravanja, utakmice nam najbolje dođu kao provjere i kroz utakmice se najbolje spremamo. Italija nam je optimalan suparnik za ovu fazu", rekao je za kameru RTL-a Hrvoje Horvat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na redu je prva pripremna utakmica hrvatskih rukometaša, prva od ukupno 4 prije početka SP-a u Švedskoj i Poljskoj. Izbornik hrvatskih rukometaša Hrvoje Horvat i njegov pomoćnik, veliki Ivano Balić, u ovoj prvoj pripremnoj utakmici traže jedan dobar start priprema u rezultatskom smislu, pogodan ritam, nužnu dobru atmosferu u momčadi i - zajedništvo! Upravo je kolektivni duh naglašen u najavama naših rukometaša i samog Ivana Balića. U Westinu na okupljanju 27. ovog mjeseca, na kojem smo i mi bili, upitali smo Ivana Balića na pressici što će krasiti ovu družinu, što bi joj trebala biti najjača stavka, strana, te koji su kriteriji bili za izbor igrača za SP?

"To su više pitanja za izbornika - kriteriji. Gledali smo kako igrači igraju u svojim klubovima, svi su već bili članovi ove reprezentacije, a najjača stavka bi im trebao biti kolektivni duh, da to bude prava ekipa, tako su se u prošlosti osvajali naslovi. Nadam se da će jedna medalja doći s ovom novom Hrvatskom", kazao je našem novinaru Silviju Maksanu, odgovorio mu najbolji rukometaš svih vremena Ivano Balić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjetsko rukometno prvenstvo za muškarce na rasporedu je od 11. do 29. siječnja, a više od pedeset napetih i atraktivnih utakmica gledatelji će moći pratiti na glavnom kanalu RTL-a, zatim na kanalu RTL2 te online platformi PLAY.

Posljednje provjere hrvatski rukometaši imat će na Croatia Cupu od 6. do 8. siječnja u Poreču. Utakmicu protiv Sjeverne Makedonije igramo 6. siječnja od 20:15 sati, a 8. siječnja u istom terminu čeka nas Izrael.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I te dvije utakmice uz izravan prijenos moći ćete pratiti na kanalu RTL2.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo