KINA LUD KAO MINA / I dan danas priča se o epskom potezu Hrvata: 'To je najbolji gol ikad'

Image
Foto: Screenshot: You Tube

Nikša Kaleb 2004. na OI izveo je vratolomiju za pamćenje

18.1.2023.
13:05
Screenshot: You Tube
VOYO logo

Nekad je briljirao na rukometnim terenima, danas briljira za komentatorskim stolom u ulozi komentatora RTL-a s našim Filipom Brkićem. Nikša Kaleb, popularni Kina, na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. zabio je najljepši pogodak prvenstva. Neki govore i dan danas kako je to za njih najbolji gol u rukometu ikad...

Image
TU SU I SVI REZULTATI /

Rukomet SP 2023: Raspored i točne satnice utakmica Svjetskog prvenstva

Image
TU SU I SVI REZULTATI /

Rukomet SP 2023: Raspored i točne satnice utakmica Svjetskog prvenstva

Grčka je bila ta reprezentacija koja je osjetila na svojoj koži genijalnost nekadašnjeg lijevog krila naše reprezentacije. Kina se sjurio u kontru i kao da će pucati ispod nogu onako atraktivno, ali je onda napravio varku, promijenio smjer u skoku i loptu zafrknuo prema gore, preko vratara Grčke koji je ostao ukopan i pogledom loptu ispratio u mrežu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogodilo se to na prvenstvu na kojem su naši zlatni rukometaši, predvođeni Ivanom Balićem, Petrom Metličićem i drugima otišli uvjerljivo do kraja bez poraza. U samo 18 mjeseci postali su svjetski prvaci i olimpijski pobjednici, a sjetimo se samo da su 2002. na EP-u bili posljednji - 16. Upravo nam je o tome sinoć govorio Lino Červar u svom istupu za Net.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne smijemo nikad zaboraviti da rukomet je početkom 2000-godine duže vremena bio prvi kolektivni sport u našoj državi s 22 osvojene medalje i nedostižnim podvigom u svijetu sporta, gdje smo od posljednje reprezentacije Europe za 18 mjeseci postali svjetski prvaci i olimpijski pobjednici, što u svijetu sporta, u kolektivnim sportovima, nitko od postojanja nije to uspio napraviti. Neovisno o tome što se ponekad u Hrvatskoj o tome šuti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što nam je još Lino Červar rekao i kakvu je poruku poslao naciji pročitajte - OVDJE.

Svjetsko rukometno prvenstvo koje se igra u Švedskoj i Poljskoj na rasporedu je do 29. siječnja, a još dosta napetih i atraktivnih utakmica gledatelji mogu pratiti na glavnom kanalu RTL-a, zatim na kanalu RTL2 te online platformi PLAY.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo