Spektakl u Frankfurtu / Otvoren International Motor Show 2015

Image

Danas je u Frankfurtu otvoren International Motor Show ili IAA (Internationale Automobil-Ausstellung), 66. po redu. Više od tisuću izlagača iz gotovo 40 zemalja je predstavilo svoja najnovija dostignuća

16.9.2015.
12:59
VOYO logo

U Frankfurtu se od 17. do 27. rujna 2015. održava 66. Međunarodni sajam automobila IAA Pkw u organizaciji saveznog Udruženja automobilske industrije. Na izložbenoj površini od oko 230.000 m² prezentiraju se brojni međunarodni izlagači automobila, prikolica i opreme za automobilske radionice. Ove godine težište Sajma biti će rezervni dijelovi i oprema kao i telematika. Najave i popis noviteta govore kako to neće biti samo najveći automobilski događaj ove, već posljednjih nekoliko godina. Spomenimo samo 1.103 izlagača iz 39 zemalja te 219 svjetskih premijera. Samo su proizvođači vozila upisali 83 svjetske premijere, dobavljači 98 te ostali izlagači 38 premijera. Da dodamo još malo brojki, tu je i 27 europskih i 33 njemačke premijere.

Image

Otvoren International Motor Show 2015

Image

Otvoren International Motor Show 2015

Kao i uvijek, sajam je za novinare i profesionalce iz auto branše otvoren prva dva dana, utorak i srijedu 15. i 16, dok će za posjetitelje svoja vrata otvoriti od 17. do 27. rujna. Ova bijenalna sajamska manifestacija privlači sve više posjetitelja i izlagača, pa su samo za ova dva „novinarska“ dana najavljene 93 press konferencije. Od toga 52 već prvi dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što se očekuje, njemački proizvođači su najzastupljeniji zauzevši najatraktivnije izložbene prostore, jer se upravu tu, osjećaju kao kod kuće.

Pored toga, vidljivo je kako je nakon nekoliko godina recesije autoindustrija Starog kontinenta ponovno stala na noge što se izravno reflektiralo kako na ponudu novih modela tako i na broj tehnoloških inovacija.Tržišni analitičari tako vjeruju kako je došlo vrijeme da Europa pokaže svoje pune kapacitete u ovom segmentu. Iako su posljednjih godina svima puna usta održive mobilnosti, elektromobila, hibrida i štednje goriva, ovogodišnjim IAA ipak dominiraju automobili s konvencionalnim pogonom a kojima idu u prilog sve niže cijene nafte. Noviteta ima u svim klasama, najviše u kompaktnoj, višoj srednjoj i luksuznoj. Također, ne nedostaje ni luksuznih terenaca i superbrzih sportaša. Sajam ujedno pruža i prigodu studentima tehničkih zanimanja da izravno stupe u kontakt s mogućim budućim poslodavcima na posebnom tematskom dijelu „job and career at IAA“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije dvije godine sajam je posjetilo preko 880.000 posjetitelja koji su imali priliku vidjeti 159 svjetskih premijera (60 manje nego ove godine). Ove godine očekuje se još veći posjet sajmu jer ne samo što obiluje premijerama kako nikad ranije već je i registriran veći broj izlagača i akreditiranih novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo