POVRATAK NA STAZU / Hirscher objasnio razloge odluke kojom je iznenadio sportsku javnost

Image
Foto: profimedia

U priopćenju stoji da će se Hirscher u sljedećim mjesecima usredotočiti na pripreme za nadolazeću sezonu

24.4.2024.
13:39
profimedia
VOYO logo

Marcel Hirscher, 35-godišnja austrijska skijaška legenda i rekorder s osam osvojenih Velikih kristalnih globusa, u srijedu je iznenadio sportsku javnost najavom povratka na međunarodna natjecanja, što će učiniti pod zastavom Nizozemske, države u kojoj je rođena njegova majka, a čije je državljanstvo i on ima.

Image
NAKON PET GODINA /

Hirscher se vraća skijanju: Šokirao izborom države za koju će nastupati

Image
NAKON PET GODINA /

Hirscher se vraća skijanju: Šokirao izborom države za koju će nastupati

Hirscher je u natjecateljsku mirovinu otišao 2019., kad je osvojio rekordni, osmi Veliki kristalni globus. Osim toga, 35-godišnji Austrijanac u svojoj kolekciji ima 12 Malih kristalnih globusa, 67 pojedinačnih pobjeda u utrkama Svjetskog kupa, u kojima se 138 puta penjao na pobjedničko postolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prekinuo sam karijeru prije pet godina, a u međuvremenu sam proslavio 35. rođendan. Stoga iz tog kuta treba gledati na moj povratak: želim se ponovno natjecati i u tome uživati", izjavio je Hirscher u priopćenju objavljenom na mrežnom portalu Nizozemskog skijaškog saveza.

"Imam odličan odnos s Austrijskim skijaškim savezom i zahvalan sam na svemu što smo postigli. Za ovaj novi projekt je najbolje da ga provodim kao Nizozemac", dodao je Hirscher.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Austrijski skijaški savez je, nakon razgovora s Hirscherom, odobrio njegov prijelaz pod nizozemsku zastavum gdje su skijašku legendu dočekali raširenih ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oduševljeni smo Marcelovim izborom i nadamo se da će ovo biti od velikog značaja ne samo za skijanje već i za sve zimske sportove kojima upravljamo. Ne očekujemo dobrobit samo od njegovog sportskog doprinosa već od toga što će s nama dijeliti svoje ogromno iskustvo i znanje", poručio je tehnički direkotr Nizozemskog skijaškog saveza Wopke de Vegt.

"Marcel je svjetska ikona i inspiracija za sve skijaše te ljubitelje zimskih sportova u Nizozemskoj. Nadamo se da ćemo ovime dodatno potaknuti interes za zimske sportove u našoj zemlji", rekao je glavni direktor Nizozemskog skijaškog saveza Frits Avis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U priopćenju stoji da će se Hirscher u sljedećim mjesecima usredotočiti na pripreme za nadolazeću sezonu te da će u skladu sa sportskim propisima biti donijeta odluka o tome koje kriterije zadovoljava i na kojoj međunarodnoj razini će započeti svoj povratak.

Prema Antonu Gigeru, voditelju natjecateljskog odjela u tvrtki Van Deeru, koju je slavni skijaš pokrenuo u suradnji sa svojim pokroviteljom Red Bullom, Hirscher bi se trebao vratiti nastupima na FIS utrkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo