ZAVRŠILA SAGA / Novak Đoković vratio se u Srbiju: Hoće li mu prošlogodišnji grand slam biti posljednji?

Okolnosti mu ne idu u prilog, a možda mu prošlogodišnji US Open bude i odigrani grand slam u karijeri

17.1.2022.
20:30
VOYO logo

Da se ne drži pravila, Novak Đoković pokazao je i u avionu, masku je imao, ali samo ispod nosa. I dok je na beogradskom aerodromu pozirao obožavateljima, pored novinara je prošao bez riječi.

Uspio je bez pratnje doći do doma svojih roditelja, dok su u ga u zračnoj luci još dozivali brojni obožavatelji poklicima "Ti si naš šampion Novače".

Image
Doček za Novaka /

Đoković sletio u Beograd pa izbjegao navijače i novinare

Image
Doček za Novaka /

Đoković sletio u Beograd pa izbjegao navijače i novinare

"Došli smo da ga podržimo, da ga zagrlimo da mu kažemo da ga volimo i da nastavi u tom svom stilu, jer baš takav je poseban i baš takav je drugačiji i baš takav je najdivniji čovek na svetu", tvrdi Marijana Maljenović iz Beograda.

Ondje je više nego dobrodošao, a to su pokazali Srbi još sinoć obojivši dvije zgrade u boje zastave s porukom "Nole ponos Srbije".

Australija mu je zabranila ulazak na tri godine, pa iako se jučer nagađalo da bi mu vlasti dogodine mogle popustiti, ministrica unutarnjih poslova bila je jasna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


"Svatko kome je odbijen ulazak u Australiju ili kome je poništena viza, proces ulaska u Australiju više neće biti lak ni jednostavan", rekla je Karen Andrews, australska ministrica unutarnjih poslova.

Najveći rival, Španjolac Rafael Nadal u Melbourneu već niže pobjede, no i dalje mora odgovarati na pitanja o Đokoviću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Iskreno, želim mu sve najbolje. Mislim da je situacija bila kaotična. Nije on jedini koji je loše odradio stvari u ovom slučaju", poručuje Nadal.

A ono što jest loše odradio odjeknulo je u cijelom svijetu, pa za 34-godišnjeg tenisača problemi tek počinju. Na razgovor ga je, zbog zabrane nastupa u Melbourneu, već pozvao najveći sponzor Lacoste.

Sve je to za mnoge u Srbiji tek nastavak maltretiranja nacionalnog heroja čiju su muku brzo pretočili u stihove i lake note.

"On je brand, on je hit, on je premijera, Srbija je, Srbija je zemlja tenisera", pjeva se u jednom glazbenom studiju u Beogradu.

U Srbiji bi mogao ostati i u vrijeme Wimbledona i US Opena, gdje također vrijede mjere o cijepljenju. Od danas je tako i u Francuskoj, pa bi mu i vrata Rolad Garrosa mogla ostati zatvorena. Ne promijene li te zemlje u međuvremenu koronamjere, najbolji tenisač svijeta zauvijek bi mogao ostati na rekordu kojeg drže i rivali Federer i Nadal, a to je 20 osvojenih grand slamova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo