Razočarani Zvone Boban: 'Vi više nemate dušu!'

Nakon što je u nedjelju pretrpio poraz kod ponajgore momčadi prve talijanske nogometne lige Sassuola, Milan je žestoko kritizirao bivši igrač i hrvatski reprezentativac Zvonimir Boban.

13.1.2014.
11:45
VOYO logo

"Rossoneri" su u sklopu 19. kola Serie A poraženi 4:3 na gostovanju kod Sassuola, iako su nakon manje od 15 minuta vodili 2:0. Nakon toga je uslijedio šou Domenica Berardija, koji je do poluvremena preokrenuo rezultat, a u drugom potvrdio pobjedu domaćeg sastava.

"Ova momčad Milana više nema nikakvu dušu. Sat vremena ih nije bilo na terenu. Nogometaši Sassuola su ginuli na terenu svih 95 minuta, dok je Milan igrao prvih i posljednjih 15 minuta. Keisuke Honda je odradio dobar debi, ali kao momčad Milan nije postojao", rekao je Boban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 19 odigranih kola, Milan drži očajno 11. mjesto prvenstvene ljestvice s 22 boda, čak 30 manje od vodećeg Juventusa!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanski nogometni velikan Milan objavio je na službenoj internetskoj stranici da je otpustio 46-godišnjeg trenera Massimiliana Allegrija nakon serije razočaravajućih rezultata.

Kap koja je prelila čašu šefova Milana je poraz kod Sassuola u nedjelju navečer. Milan je, unatoč ranom vodstvu od 2:0 u konačnici poražen 4:3, zahvaljujući Domenicu Berardiju, strijelcu sva četiri pogotka! Allegri je već najavio da će na kraju sezone napustiti klupu Milana, no klupska uprava je ipak odlučila malo ubrzati taj postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milan je nakon 19 odigranih kola skupio tek 22 boda, čak 30 manje od vodećeg Juventusa. Jedina svijetla točka je izboreni plasman u osminu finala Lige prvaka, no to je ipak bilo nedovoljno da spasi Allegrija.

Nogometni stručnjak, rođen u Livornu, preuzeo je Milan u ljeto 2010. godine, te ga je odmah u prvoj sezoni odveo do naslova prvaka Italije. Prethodno je vodio Aglianese, SPAL, Grosseto, Lecco, Sassuolo i Cagliari. Iz talijanskog nogometnog velikana Milana su objavili da će nakon smjene Massimiliana Allegrija treniranje prve momčadi privremeno preuzeti dosadašnji pomoćni trener Mauro Tassotti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostaje, međutim, otvoreno hoće li ''rossoneri'' čekati do kraja sezone na imenovanje novog stalnog trenera ili će se to dogoditi sljedećih dana. Naime, više je talijanskih medija posljednjih dana pisalo da je Milan sve dogovorio sa svojim bivšim igračem Clarenceom Seedorfom koji bi od ljeta trebao postati trener, a dotad bi nastavio igrati u brazilskom Botafogu.

Nagađalo se da se Nizozemac do lipnja ne može osloboditi ugovora s Botafogom, ali njegova je agentica to u ponedjeljak demantirala, čime je otvorila mogućnost da Seedorf odmah preuzme momčad sa San Sira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Seedorfovom ugovor s Botafogom postoji klauzula koja mu omogućava da napusti klub u bilo kojem trenutku bez ikakvih penala, osim ako ne namjerava igrati za drugi klub. Također, želim naglasiti da je Clarence u Nizozemskoj i Brazilu stekao sve potrebne licence za bavljenje trenerskim poslom", rekla je Martin.

Dodajmo da talijanski mediji spominju i mogućnost da prvu momčad Milana privremeno preuzme trener juniora Pippo Inzaghi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo