U Dinamu znaju gdje je problem, ali njegovo rješavanje je 'nemoguće'

14.12.2013.
15:53
VOYO logo

"Čeka nas zadnja prvenstvena utakmica prije odmora i želimo je zaključiti na najbolji mogući način - pobjedom. Pobjeda nam osigurava vrh i titulu jesenskog prvaka, a tako ćemo sigurno zadovoljniji otići na zadnju utakmicu Kupa u Split", kazao je Mamić za službenu stranicu u uvodu te se vratio na Europsku ligu.

"Razlika između momčadi Ludogoreca i nas je ta što kod njih apsolutno svaki igrač radi ono što trener traži od njega i ispunjava zahtjeve maksimalno: istina, oni su ipak dulje zajedno uz tek manje 'kozmetičke promjene'. Mi te zahtjeve ispunjavamo tek djelomično iako je u nekim utakmicama bilo jako dobro, ali potreban je kontinuitet koncentracije i odgovornosti. Glavni odgovoran za to je, bez imalo skrivanja, trener; ne Pero, Đuro ili Marko, nego trener. Uz nedostatak publike i navijača na tribinama to je najveći problem Dinama", kazao je Mamić te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi trebamo napraviti svečanost od hrvatskog prvenstva i više ga cijeniti: prvo mi sami, a onda i svi ostali. Ne igramo u njemačkom, engleskom ili talijanskom, nego u hrvatskom prvenstvu i ono je naše; nemamo drugo. Potom trebamo tražiti načine kako bi gledatelje vratili na stadion jer teško je iz momčadi izvlačiti maksimum kada nema podražaja sa strane; to je u svakom sportu jako bitno. Dok naš sjever i ostale tribine ne budu pune, teško će biti očekivati pomake u europskim rezultatima."

Uz izuzetak gostovanja Reala u Zagrebu, teško se sjetiti kada je Maksimir u novijoj povijesti na Dinamovoj utakmici bio krcat, a tako će vjerojatno i ostati sve dok je u klubu dobrom dijelu navijača omraženi Zdravko Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo