velika stvar / Wayne Rooney i Patrick Vieira novi su članovi Hall of Famea Premier lige

Image
Foto: profimedia.hr

Kuća slavnih engleske nogometne lige sada broji deset članova

23.3.2022.
12:13
profimedia.hr
VOYO logo

Kuća slavnih Premier lige od jutros je bogatija za nova dva člana, pa to društvo sada broji 10 legendarnih nogometaša. Još otprije su tu bili Alan Shearer, Thierry Henry, David Beckham, Dennis Bergkamp, Eric Cantona, Steven Gerrard, Roy Keane i Frank Lampard, a njima su se sada priključili i Wayne Rooney te Patrick Vieira.

“Velika je za mene ovo čast, odrastao sam uz Premier ligu. Uvijek mi je san bio postati nogometaš, zabijati golove i osvajati trofeje, imao sam sreće što sam pet puta bio prvak Engleske. Puno je tu uspomena, ali i ponosa zbog ostvarenih rezultata, zahvalan sam na ukazanom mi priznanju”, poručio je Rooney.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vieira je, pak, bio nezamjenjiv dio Arsenalove momčadi na prijelazu stoljeća, u devet je sezona skupio 307 nastupa, 31 gol, 34 asistencije te tri titule prvaka. Posebno se istaknuo u sezoni 2000./2001., kada je proglašen najboljim igračem sezone u Premier ligi. Kao jedan od najboljih veznih igrača tog doba, bio je i neizostavni član slavnih Invinciblesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Patrick Vieira, Manchester United PXL Patrick Vieira

“Ovo je nevjerojatno postignuće za mene, odmah sam se sjetio svojih početaka u Senegalu, odnosno pariškom predgrađu. Biti među najboljim igračima najbolje lige svijeta je više od onog što sam ikad priželjkivao, pa sam dodatno ponosan na to. Odlično je društvo u koje ulazim, imao sam sreće što sam imao prilike igrati s njima ili protiv njih, pa znam kakva je i njihova kvaliteta”, dodao je Vieira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo