VIDEO: / Hrvati idu na EURO, Turci saznali što je očaj!

Malo tko je uopće mogao i sanjati ovako sjajan nastup Vatrenih u Istanbulu. Desetkovani Bilićevi momci odigrali su fenomenalnu utakmicu i prvi dio bitke za EURO zaključili s velikih 3:0.

12.11.2011.
0:01
VOYO logo

Istanbul. Stadion: Turk Telekom Arena. Sudac: Felix Brych (Njemačka)

Strijelci: 0:1 - Olić (2), 0:2 - Mandžukić (32), 0:3 - Ćorluka (51)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turska: Demirel, Balta, Korkmaz, Gönül (od 46. Töre), Inan (od 69. Topal), Kacar, Belozoglu, Altintop, Turan, Sarioglu, Yilmaz (od 81. Umut)

Hrvatska: Pletikosa, Vida, Schildenfeld, Šimunić, Ćorluka, Srna, Dujmović, Modrić, Rakitić (od 83. Pranjić), Olić (od 86. Jelavić), Mandžukić (od 90. Eduardo) Hrvatska je u Istanbulu, za razliku od putovanja u skupini kvalifikacija za EURO, pokazala ono staro, opasno lice i prvi dio bitke za putovanje u Poljsku i Ukrajinu zaključila s fenomenalnih 3:0!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je za Hrvate počela kao u najljepšem snu jer su Bilićevi izabranici šokirali Turke već u prvom napadu. Ćorluka, čiji je nastup bio upitan sve do nekoliko sati prije utakmice, je lijepo probio po lijevoj strani i ubacio u sredinu, gdje je prvo pokušao Mandžukić, a Demirel je kratko odbio loptu do Olića koji ju je pospremio u praznu mrežu.

Podsjetimo, Ola se u kockasti dres vratio nakon više o godinu dana. Svoju zadnju utakmicu prije povratka među Vatrene 32-godišnji napadač odigrao je u Tel Avivu 9. listopada 2010. protiv Izraela (2:1) kada mu je protivnik razbio nos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turci su pokušali zaprijetiti iz prekida u šestoj minuti, no naša obrana je otklonila opasnost, kao i u 12. minuti kada je Altintop ostao nečuvan na desnoj strani, no njegov ubačaj je hrvatska obrana odbila.

U 14. minuti je Rakitić isprobao udarac s 20 metara, no lopta je otišla pokraj lijeve vratnice golmana Demirela. Tri minute kasnije Arda Turan je pokušao iznenaditi Pletikosu, no hrvatski vratar je bio siguran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakitić je u 24. zakuhao situaciju pred našim vratima. Ivan je krivo dodao jednu loptu i Turci su se vrlo brzo našli pred našim vratima. Obrana je na sreću uspjela otkloniti opasnost, međutim lopta je došla do Inana koji je s nekih 25 metara pucao daleko od gola.

Ola je sjajnu priliku imao nakon pola sata igre kada ga je proigrao Mandžukić, no Olić se spetljao i nije iskoristio veliku priliku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, zato je precizan bio Mandžukić dvije minute kasnije i povećao prednost na 2:0. Nakon što su Turci uspjeli blokirati udarac Modrića sa 12 metara, lopta je došla na desnoj strani do Srne, koji je odlično nabacio na drugu vratnicu gdje ju je dočekao Mandžukić i glavom zatresao mrežu.

Na samom kraju prvog dijela utakmice Olić je mogao zabiti novi pogodak. Rakitić se lijepo probio i došao do 16 metara od gola domaćina, kada je na drugoj strani vidio samog Olića kojem je lopta malo pobjegla pa je Demirel uspio blokirati njegov udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska rapsodija nastavljena je i u drugom poluvremenu jer je Hrvatska nakon šest minuta igre nastavila gaziti Turke i povela s 3:0.

Nakon ubacivanja Darija Srne s desne strane na prvoj vratnici sam je ostao Vedran Ćorluka, koji je glavom pogodio za velikih 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očajni turski navijači u tom su trenutku počeli skandirati Hiddink, odlazi!

Turci su u 55. minuti zaprijetili iz prekida. Pokušali su domaćini nakon udarca iz kuta ugroziti gol Pletikose, no sjajna hrvatska obrana je otklonila i tu opasnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razočaranje domaćina kulminiralo je desetak minuta prije kraja utakmice kada su domaći navijači počeli napuštati Turk Telekom Arenu.

Napomenimo da su tijekom utakmice žute kartone su zaradili Ćorluka i Dujmović te u uzvratu u Zagrebu, koji se igra u utorak, neće moći nastupiti, baš kao i Turci Hakan Balta, Emre, Arda i Sarioglu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turska - Hrvatska 0:3 BiH - Portugal 0:0 Češka - Crna Gora 2:0 Estonija - Irska 0:4

Uzvrati se igraju 15. studenog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo