Velika pobjeda Zdravka Mamića!

'Ta priča traje dvije godine, ne krijem od početka da Sammira pratimo.

25.7.2011.
15:11
VOYO logo

Izbornik Hrvatske Slaven Bilić napravio je ključni zaokret prema ideji da i drugi Mamićev Brazilac zaigra za reprezentaciju. Naravno, radi se o Sammiru i dvogodišnjoj operaciji njegovog dovođenja među Vatrene. I dok za Eduarda nikad i nije bilo dileme, uostalom, igrao je i za mladu reprezentaciju, oko Sammira se već godinama lome koplja. Izbornik je u ponedjeljak objavio popis reprezentativaca za prijateljski ogled s Irskom u Dublinu 10. kolovoza, a onda je sam otvorio temu 'Sammir'. To se nije dogodilo nikad prije.

"Ta priča traje dvije godine, ne krijem od početka da ga stalno pratimo. Gledam ga isključivo kao igrača, on je Hrvat, ima putovnicu, želi igrati za nas, a kad će i hoće li biti pozvan, ovisi o tome kako će igrati za Dinamo, ali i o njegovom ponašanju van terena. Dakako, on u reprezentaciji ima najjače konkurente".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić zadužen je za Sammirovu papirologiju i sada je prilično jasno da je operacija 'Sammir' u završnoj fazi.

"Procedura oko Sammira već traje i činimo maksimalne napore da mu sredimo sve potrebne papire", potvrdio je Zorko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, izbornik je pri sastavljanju popisa za Irsku imao dosta poteškoća jer na popisu je puno igrača koje muče razni problemi. Radi se o: Petriću (ozljeda), Runji (nema klub), Šimuniću (neizvjestan status), Pletikosi (na probi), Kranjčaru (neizvjestan status), Kaliniću (na odlasku), Rakitiću (ozlijeđen).

"Vidjet ću za utakmicu s Irskom, nije frka, ali ako se situacija do utakmice s Maltom i Izraelom ne promijeni, morat ću se okrenuti drugim igračima sa šireg popisa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među njima su Kelava, Blažević, Tomić, Pamić, Bartolović, Sammir, Tomečak, Klasnić, Lakić, Vukušić i Krstanović.

O Dinamovom napadaču iz Tomislavgrada izbornik kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na njegovu odluku ne mogu utjecati jer mu ne mogu garantirati da će igrati za Hrvatsku, vjerojatnije je da će mjesto naći u BiH, ali ovo je ipak Hrvatska. Isto sam rekao i obitelji Rakitić kad se on odlučivao, a pogledajte kakvo mu je danas srce. S druge strane Gavranović je čuo istu priču, ali se odlučio za Švicarsku".

POPIS: Runje, Pletikosa Subašić, Srna, Vrsaljko, Ćorluka, Šimunić, Lovren, Schildenfeld, Strinić, Pranjić, Vukojević, Dujmović, Modrić, Badelj, Kranjčar, Iličević, Perišić, Da Silva, Olić, Kalinić, Jelavić, Mandžukić i Petrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija 2

Vezani članci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201106250155006 arti-201106141017006 arti-201107050250006

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo