KOJA BI BILA NAJTEŽA, A KOJA NAJLAKŠA SKUPINA: / Samo ne Nijemci, Šveđani i Turci

Image

Hrvatska je među 24 momčadi koje će sljedeće godine nastupiti na Europskom prvenstvu u Francuskoj, a Čačićeva momčad svrstana je u drugu jakosnu skupinu.

18.11.2015.
9:32
VOYO logo

Vatreni na mogu igrati protiv Italije, s kojom su bili u istoj kvalifikacijskoj skupini i plasirali se izravno na EURO. U drugoj jakosnoj skupini još su Rusija koju je jučer Hrvatska pobijedila u Rostovu 3:1, , zatim Švicarska, Austrija i Ukrajina.

Image
NAKON RAPSODIJE U ROSTOVU: /

Čačić nije skrivao oduševljenje pobjedom nad Rusijom

Image
NAKON RAPSODIJE U ROSTOVU: /

Čačić nije skrivao oduševljenje pobjedom nad Rusijom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb će se održati 12. prosinca, a 24 reprezentacije bit će podijeljene u šest skupina. Po dvije prvoplasirane momčadi, uz još dvije najbolje trećeplasirane, idu u osminu finala, gdje kreće eliminacijski sustav.

Odabrali smo dvije skupine u kojima bi se mogla naći Hrvatska, najtežu i najlakšu. Ova prva uistinu djeluje "monstruozno", a Čačićeva momčad uistinu bi trebala igrati svoj najbolji nogomet već na početku da prođe u drugi krug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najteža skupina: Njemačka, Hrvatska, Švedska, Turska

Nijemci su svjetski prvaci, stroj koji melje bez milosti. Šveđani s Ibrahimovićem koji je u stanju jednim potezom riješiti utakmicu iznimno su neugodan suparnik. Sve reprezentacije pokušat će iz četvrtog "šešira" izbjeći Tursku, koja je EURO izborila u posljednjim minutama kvalifikacija. Hrvatska je izbacila Tursku u kvalifikacijama za EURO 2012., ali i dalje pamtimo onaj nesretni poraz iz Beča, u četvrtfinalu EP-a 2008., kad je Bilićeva momčad bila na pragu polufinala.

Najlakša skupina: Portugal, Hrvatska, Mađarska i Sjeverna Irska

Iz prve jakosne skupine nema laganih suparnika, ali ako bismo mogli birati, odabrali bismo Portugal, za nijanssu slabiju momčad od Španjolske i Belgije, posebice Njemačke. Možda loš izbor ne bi bili ni Englezi... Mađari nakon 44 godine idu na EURO i definitivno ne spadaju u red suparnika od kojih bi trebalo strepiti. Iz zadnje skupine najbolji izbor trebao bi biti debitant na prvenstvu, Sjeverna Irska. Kao drugi "pick", odabrali bismo Albaniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo