MUČNA SJEĆANJA / 'Vaha' opleo po Hajduku: 'Znam da su kupili utakmicu, pokradeni smo, a njihovi i Zvezdini igrači imali su privilegij'

Image
Foto: Profimedia

Legendarni nogometaš Jugoslavije, kao i kasnije trener PSG-a, Dinama i nekoliko reprezentacija, olakšao je dušu...

4.7.2023.
15:07
Profimedia
VOYO logo

Vahid Halilhodžić gostovao je u emisiji na Arenasportu koju vodi Mario Stanić, a pričao je o svojoj igračkoj i trenerskoj karijeri, kao i o razdoblju rata na ovim prostorima. Posebno se dotaknuo svoje mladosti i početaka igranja za Velež.

Image
JE LI TITO NAVIJAO ZA HAJDUK? /

Nije smio reći za koga, ali jednom mu je izletjelo: 'Ti vrlo dobro znaš'

Image
JE LI TITO NAVIJAO ZA HAJDUK? /

Nije smio reći za koga, ali jednom mu je izletjelo: 'Ti vrlo dobro znaš'

''Generacija u kojoj sam igrao, iako sam bio mlađi, i ova druga s Tuceom, Kajtazom... to su vjerojatno dvije generacije koje su morale biti šampioni, ali smo pokradeni. Moja je generacija pokradena od Hajduka. Ja znam da su kupili utakmicu u Beogradu protiv OFK Beograda, Borota golman... Sve to znam. I ova druga generacija isto tako, odigrala je neriješeno u Tuzli. U to vrijeme ti si po tome bio mali klub'', pričao je Vaha, aludirajući na posljednje kolo prvenstvene sezone 1973./1974. u kojoj su Splićani osvojili naslov zbog bolje gol-razlike u odnosu na mostarski Velež.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

Vaha se ni u Dinamu nije dao zezati, nije se dao zafrkavati niti u Maroku.

Također, Halilhodžić je još jednom spomenuo Hajduk u negativnom kontekstu kada je pričao o reprezentativnom dijelu karijere:

''To mi je jedna od mojih sportskih trauma, uz ovo što mi se dogodilo kao treneru, da me tri puta nakon izborenog SP-a maknu. Malo me to pogodilo. Jedini sam igrač koji nije dobio dozvolu da ode iz države s 28 godina, otišao sam vani s 29 i pol godina. Bio sam standardan i najbolji strijelac A selekcije u kvalifikacijama. Bio sam proglašen najboljim igračem, a bio sam rezerva. Tu je politika imala veliki utjecaj. Morali su igrati neki igrači. Posebno su igrači Hajduka i Crvene zvezde bili jako privilegirani.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To što Vahid priča nije teško za povjerovati

Nije to jedini slučaj kada je Hajduk na čudan način došao do osvajanja naslova u Jugoslaviji. Najpoznatiji je slučaj iz sezone 1978./1979. kada je umjesto Dinamu, naknadno trofej dodijeljen splitskom klubu. Odluke žalbi klubova nekoliko su puta bile mijenjane, a na kraju je trofej nepravedno dodijeljen Hajduku.

Također, Halilhodžić je pričao i o interesu Barcelone za vrijeme igračke karijere, kao i Leedsa, ali na kraju je završio u Nantesu. Nakon otprilike 30 godina, izbornik Miljanić ispričao mu se zbog zapostavljanja u reprezentaciji Jugoslavije, ali tada je to samo bila isprika, to nije moglo ispraviti nepravdu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo