JEDINI PROŠLI / Rijeka bez većih problema slavila i na Rujevici protiv Farana: Sada ih čeka puno teži europski ispit

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Hajduk, Osijek i Rijeka igraju uzvratne utakmice trećeg kola Konferencijske lige, a tekstualni prijenos pratite na Net.hr-u

17.8.2023.
18:12
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Hajduk se oprostio od Europe uvjerljivim 3-0 porazom u Solunu. Osijek nije ipak došao do čuda protiv Adane, ali pobjedom 3-2 oprostili su se od Europe. Uz Dinamo jedini hrvatski klub koji ostaje u Europi je Rijeka koja je slavila 2-0 protiv B36 Torshavna.

Image
ZANIMLJIVO /

Grci objavili video putovanja u Zagreb: 'Kamera je snimila sve zakulisne scene'

Image
ZANIMLJIVO /

Grci objavili video putovanja u Zagreb: 'Kamera je snimila sve zakulisne scene'

Rijeka - B36 Torshavn

2-0

Rijeka: Labrović, Veiga, Galešić, Radeljić, Vukčević, Hodža, Selahi, Fruk, Pašalić, Janković, Ivanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

B36 Torshavn: Lamhauge, Jonsson, Nattestad, Egilsson, Solheim, Johansen, E. Nielsen, Skandari, Benjamisen, Przybylski, B. Nielsen

Već u prvoj minuti gosti su mogli šokirati Rijeku nakon greške obrane domaćina, Nielsen je zaobišao i Labrovića, no Galešić je spasio stvar. Opet je opasno pred golom Rijeke u 8. minuti kada je Johansen opalio s 20-ak metara, no siguran je golman Rijeke. U 12. minuti odgovorila je Rijeka preko Jankovića čiji udarac brani Lamhauge. Domaćin je do vodstva stigao u 14. minuti kada je Pašalić iz kornera ubacio oštru loptu u peterac, gdje ju je u vlastitu mrežu pospremio Egilsson. Pašalić je snažno opalio i tri minute kasnije kada je njegov udarac s 20-ak metara prohujao pokraj gola. U 27. minuti zaprijetio je Fruk, no odlazi to pokraj gola. Do kraja poluvremena pokušavali su Riječani još koji probiti bunker gostiju, ali rezultat se nije mijenjao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početak nastavka donio je dvije dobre prilike za Fruka, ali oba udarca otišla su pokraj gola. Rijeka je imala potpunu kontrolu na terenu, a na novu priliku čekalo se do 65. minute kada je udarac Ilinkovića obranio Lamhauge. U 69. minuti još se jednom zatresla mreža Farana, no sudac ga je opravdano poništio zbog zaleđa Vukčevića. Samo tri minute kasnije Galešić je pucao glavom, ali to odlazi pokraj gola. Rijeka je u 82. minuti zabila i drugi gol. Ilinković je lijepo proigrao Grgića na desnoj strani, a on neobranjivo pogađa za 2-0. Ivanović je u 90. minuti imao zicer za 3-0 je promašio.

Rijeka je tako izborila 4. pretkolo Konferencijske lige gdje ih čeka Lille. Prva utakmica igra se u Francuskoj već sljedeći tjedan, a uzvrat je na Rujevici za dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PAOK - Hajduk

3-0

PAOK: Kotarski, Kedziora, Troost-Ekong, Koulierakis, Baba, Ozdojev, Schwab, Taison, Konstantelias, Živković, Brandon

Hajduk:  Lučić, Moufi, Diallo, Šarlija, Melnjak, Krovinović, Sigur, Odjidja-Ofoe, Sahiti, Mlakar, Livaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajdukje uzvratnoj utakmici izgubio u Solunu 3-0, iako su dobro krenuli. Već u prvoj minuti s 15-ak metara zaprijetio je Melnjak, no udarac je blokiran i Bijeli su dobili korner. Nakon ubacivanja iz kuta pucao je Livaja glavom, no otišlo je to pokraj gola. U 8. minuti pogriješio je Kotarski, uzeli su hajdukovci loptu koja je došla do Livaje, čiji udarac s desetak metara u posljednji trenutak blokira obrana Grka. Odjidja-Ofoe u 11. minuti na rubu kaznenog prostora srušio je Konstantelias, a za suca nije bilo dvojbe i odmah je pokazao na bijelu točku. Siguran realizator bio je Schwab za 1-0. Veznjak Bijelih grešku je mogao ispraviti u 19. minuti, ali udarac s 20-ak metara prohujao je pokraj gola.

U 21. minuti PAOK je mogao do 2-0, ali udarac Koulierakisa iz gužve nakon udarca iz kuta zaustavila je vratnica. PAOK je imao dominaciju na terenu nakon toga, a Hajduk je zaprijetio iz jedne kontre u 32. minuti kada je udarac glavom Melnjaka otišao pokraj gola. U 39. minuti tražili su Grci još jedan kazneni udarac nakon što je Brandon pao nakon duela s Diallom, no sudac je samo pokazao da se igra dalje. Hajduk je blizu gola bio u 41. minuti kada je nespretnom reakcijom vlastitu mrežu zamalo zatresao Koulierakis. Bijeli su opet opasni bili u 45. minuti kada je udarac Melnjaka s ruba šesnaesterca obranio Kotarski. U posljednjim sekundama prvog poluvremena zaprijetio je i Sahiti čiji udarac prolazi pokraj vratnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi je u nastavku zaprijetio Hajduk preko Krovinovića čiji udarac s 25 metara brani Kotarski. U 53. minuti PAOK je imao veliku priliku za 2-0 kada je na rubu peterca sam ostao Konstantelias, no njegov udarac sjajno brani Lučić. Opet je opasno pred golom Bijelih pet minuta kasnije kada je Taison ostao sam na sedam, osam metara nakon ubačaja s lijeve strane, ali odlazi to pokraj gola. Hajduk je odgovorio preko Livaje u 60. minuti, no njegov udarac brani Kotarski. Golman PAOK-a opet je na mjestu u 67. minuti kada brani udarac Benrahoua. Pogriješio je sada Diallo na rubu vlastitog šesnaesterca, loše je dodao za Melnjaka, presjekli su to Grci, lopta je došla do Živkovića koji zabija za 2-0. Isti je igrač bio strijelac u 85. kada je uz pomoć živog zida zabio iz slobodnog udarca sa 16 metara. Hajduk je preko Livaje u sudačkoj nadoknadi mogao do počasnog gola, ali još jednom na mjestu je Kotarski. Bila je to ujedno i posljednja prilika na utakmici.

Osijek - Adana

3-2

Osijek: Malenica, Gržan, Barišić, Mrktčjan, Drambajev, Jugović, Nejašmić, Pušić, Caktaš, Lovrić, Mierez

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Adana: Karačić, Svensson, Manev, Gravillon, Rodrigues, Stambouli, Akbaba, Sari, Belhanda, Akintola, Ndiaye

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Osijek se pobjedom oprostio od Europe. Odlučno su krenuli u uzvrat, a zaprijetili su već u 2. minuti kada je prvo pucao Lovrić, a onda i Bukvić. Bukvić je opet opasan u 8. minuti kada njegov udarac brani Karačić. Opet je opasno pred golom turske momčadi u 18. minuti kada udarac Caktaša brani Karačić. Adana je do vodstva stigla u 31. minuti kada je pogriješio vezni red Osijeka, Belhanda je dao za Sarija koji pogađa pokraj Malenice za 1-0. Belhanda je zaprijetio u 39. minuti kada njegov udarac nije bio dovoljno dobar. Osijek je do izjednačenja stigao u 43. minuti kada nakon udarca iz kuta pogađa Nejašmić. U samoj završnici prvog poluvremena domaćin je imao priliku za preokret, ali udarac Mrktčjana odlazi pokraj gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku nastavka opet je opasno pred golom domaćina, no udarac Sarija obranio je Malenica. U 59. minuti u jednog gužvi u šesnaestercu Adane redali su se udarci, a na kraju je onaj Caktaša završio u golu za 2-1. Osijek je u 71. minuti imao sjajnu priliku za 3-1, ali udarac Lovrića odlazi pokraj gola. Domaćin je u 82. minuti stigao do 3-1 golom Gržana iz jedanaesterca kojeg je skrivao Güler. U samoj završnici Adana je ipak zabila još jednom, Sari je napravio veći dio posla, dok je za 3-2 pogodio Erdogan i tako riješio pitanje tko će do 4. pretkola.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo