NE POSUSTAJU / Rijeka još više bježi Hajduku i Dinamu: Sjajnom izvedbom u Zagrebu razbili Rudeš

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Tijek utakmice Rudeša i Rijeke pratite uživo na portalu Net.hr

30.3.2024.
16:57
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Rudeš - Rijeka

0-3

Rudeš: Ciban - Šehić, Mrčela, Pavlović, Magđinski - Pasariček, Vukmanović - Petković, Mašala, Latković - Brajković

Rijeka: Labrović - Smolčić, Dilaver, Mitrović, Goda - Selahi - Pašalić, Fruk, Hodža, Janković - Ivanović

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DEBI NOVOG TRENERA /

Ljepotica kola u Varaždinu: Šest golova, maksimirski dijamant zabio prvijenac

Image
DEBI NOVOG TRENERA /

Ljepotica kola u Varaždinu: Šest golova, maksimirski dijamant zabio prvijenac


Vodeća Rijeka u 28. kolu HNL-a nije dopustila iznenađenje te je slavila u Kranjčevićevoj kod fenjeraša Rudeša 3-0.

Riječani su prvi zaprijetili u 4. minuti kada je udarac iz daljine isprobao Ivanović, ali otišlo je to pokraj gola. Isti igrač opasan je dvije minute kasnije, no opet nije bio precizan. Bolje otvaranje gosti su okrunili u 9. minuti kada je s 20-ak metara potegnuo i pogodio Pašalić. On je tako prekinuo golgeterski post koji je trajao od kraja listopada kada je zabio Gorici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I nakon gola nastavio se pritisak Rijeke, a na novu priliku čekali smo do 22. minuti kada je udarac Ivanovića glavom sa sedam metara bio lagan zadatak za Cibana. U 35. minuti Pašalić je bio i blizu drugog gola kada je pokušao izravno iz kornera, no golman Rudeša se dobro snašao i izvukao loptu ispod prečke. U 39. minuti vidjeli smo još jednu lijepu akciju Rijeke koju je na kraju udarcem završio Selahi s ruba šesnaesterca, ali išlo je to ravno u golmana domaćina.

Rijeka je vodstvo udvostručila u 53. minuti. Pucao je Pašalić i pogodio stativu, no lopta se odbila do Marića koji iz blizine nema težak zadatak za 2-0. Strijelac drugog gola samo nekoliko trenutaka kasnije ušao je u igru umjesto Ivanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Samo dvije minute kasnije već je bilo 3-0 kada je sjajno s ruba šesnaesterca pogodio Selahi. Rudeš je u 84. minuti ima sjajnu priliku preko Špeljaka da smanji rezultat, no njegov pokušaj loba lakoćom je obranio Labrović. U posljednjim trenucima mogli su gosti i do 4-0, ali Ciban je prvo obranio udarac Marića, a onda je Pašalić iz sjajne prilike pogodio u aut.

Riječani su tako uoči derbija na Poljudu na vrhu pobjegli Hajduku na plus sedam, a Dinamu na plus osam. Rudeš je prikovan za dno sa samo sedam bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo