[FOTO] HAJDUK ISPAO, GORIČANI U ČETVRTFINALU NATJECANJA; / Svjedočili smo nevjerojatnoj utakmici o kojoj će se još dugo pričati

Image
Foto: Screenshot: HNTV

Gorica fantastičnim drugim poluvremenom izbacila Hajduk iz hrvatskog kupa

30.10.2019.
18:55
Screenshot: HNTV
VOYO logo

GORICA - HAJDUK 2:1

Glavni sudac utakmice: Fran Jović (Zagreb)

Pomoćnici: Ivica Modrić (Zagreb) i Vedran Đurak (Stupno)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrti sudac: Marko Cestarić (Sisak)

GORICA: Čović, Musa, Maloča, Čabraja, Marina, Jovičić, Čanađija, Hamad, Suk, Zwolinski, Dvorneković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klupa: Kahlina, Steenvoorden, Mathieu, Babec, Periša, Lovrić, Ndiaye

HAJDUK: Posavec, Juranović, Ismajli, Simić, Čolina, Jurić, Bradarić, Hamza, Caktaš, Jairo, Eduok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klupa: Blažević, Jakoliš, Svatok, Kalik, Dolček, Vušković, Teklić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Gorica nastavlja biti crna mačka za velikane hrvatskog nogometa. Nakon što su prošlog vikenda u prvenstvu pobijedili Rijeku, momčad Sergeja Jakirovića fantastičnom predstavom u drugom dijelu izbacila je Hajduk u osmini finala hrvatskog kupa. Bijeli su tek treći put ispao već u osmini finala. Posljednji put Splićanima se to dogodilo prije devet godina kada ih je kao branitelje naslova srušila Istra na Poljudu pod vodstvom Zorana Vulića, a iz osmine finala ispadali su i 1995. godine kada ih je šokirala Marsonia. Gorica je odigrala dva u potpunosti suprotna poluvremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

TUGA I JAD NA LICIMA HAJDUKOVACA: Pogledajte očaj Burićevih nogometaša; Ovo govori - sve!

Image

TUGA I JAD NA LICIMA HAJDUKOVACA: Pogledajte očaj Burićevih nogometaša; Ovo govori - sve!

U prvom dijelu Goričani su bili očajni

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom su Goričani bili očajni, nisu se mogli sastati s loptom, Bijeli su dominirali, imali prilike, ne sjećamo se kad je Gorica bila toliko u podređenom položaju protiv Bijelih. Međutim, Jakirević je napravio dvije izmjene u nastavku, i sam znajući da nešto mora poduzeti ako misli proći u četvrtfinale natjecanja. U igru su bili ušli Lovrić i Steenvoorden, a izašli Maloča i Hamad.

Drugo poluvrijeme donijelo je neku drugu Goricu

I Gorica je proigrala! U 51. minuti lopta je bila pogodila kapetana Hajduka Josipa Juranovića u ruku, Goričani su odmah tražili penal, ali sudac Jović je odmahnuo rukom. Već tad se bilo vidjelo kako Gorica ima neko drugo, bolje nogometno lice. No, Bijeli se nisu predavali. U 59. minuti Mijo Caktaš dobio je loptu na lijevom krilu, sjurio se prema Čoviću i pucao u prvi kut, ali golman Gorice je to obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jurić dao tračak nade Bijelima

I onda u 64. gol za Goricu, i to kakav. Kristijan Lovrić uzeo je loptu i stavio na nekih 25 metara od gola Hajduka, naciljao i perfektno od poda pogodio Posavčev kut. Bio je to eurogol Goričana. U 85. minuti bilo je 2:0. Suk je primio loptu u petercu Hajduka i mirno zabio u desne golmanove rašlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tračak nade Hajduku dao je Jurić u 88. Teklić je ubacio u peterac, Jairo je loptu udario glavom, a onda je ona došla do Jurića koji ju je pospremio u mrežu. Međutim, do kraja dvoboja Splićani nisu zabili izjednačujući gol.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gotova je utakmica

90' - Sudačka nadoknada je 5 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

88' - GOOOL za Hajduk! Najbolje se u petercu domaćih snašao Jurić koji je zabio za 2:1. Teklić je ubacio u peterac, Jairo je loptu udario glavom, a onda je ona došla do Jurića koji ju je pospremio u mrežu.

85' - GOOOL, Gorica vodi 2:0. Suk je primio loptu u petercu Hajduka i mirno zabio u desne golmanove rašlje. Hajduk je prošle godine iz Kupa ispao u četvrtfinalu, a ove godine su pali za stepenicu niže te su izletjeli u osmini finala natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - Izmjena u Gorici. Ulazi Babec, izlazi Dvorneković.

64' - GOOL: Nevjerojatno, Gorica vodi s 1:0, Gorica koja je kriminalno odigrala prvo poluvrijeme. Strijelac je Kristijan Lovrić. Uzeo je loptu i stavio je na nekih 25 metara od gola Hajduka, naciljao i perfektno od poda pogodio Posavčev kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' - Evo novog žutog kartona za Hajduk. Zwolinski je primio loptu 30 metara od gola, a onda ga je srušio Filip Bradarić.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' -Mijo Caktaš dobio je loptu na lijevom krilu, sjurio se prema Čoviću i pucao u prvi kut, ali golman Gorice to brani. Kakva je ovo bila prilika za Splićane.

54' - Gol je zabio Ismajli, ali Jović kaže ne može i poništava pogodak! Juranović je ubacio iz kornera, Lovrić je izbio loptu i pogodio Ismajlija ravno u leđa, a lopta je otišla u mrežu. Hajdukovci su već počeli slaviti, ali u tome ih je prekinuo Jović koji je smatrao da je Ismajli zabio rukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

52' - Živnula je utakmica, ali ponajviše zahvaljujući Gorici koja je imala dvije sjajne prilike. Hajduk uzvraća također, ali bez gola.

51' - Evo sad protesta domaćih. Lopta je pogodila kapetana Hajduka Josipa Juranovića u ruku, a Goričani su odmah tražili penal, ali sudac Jović je odmahnuo rukom. Odmah u sljedećem napadu su domaćini imali najveću priliku na utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Kako se i očekivalo, Jakirević je napravio dvije izmjene. U igru su ušli Lovrić i Steenvoorden, a izašli su Maloča i Hamad.

Poluvrijeme u Gorici. Hajduk je imao dvije prilike koje su otišle pored gola, a Gorica nije niti jednom zaprijetila, jedva se sastala s loptom u nekoliko navrata. Branili su se cijeli prvi dio, a one kontre koje su imali nisu znali iskoristiti. Ne sjećamo se kad su Goričani bili toliko loši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini su igrali pravi bunker, a za očekivati je da će Sergej Jakirović osvježiti momčad i u drugom poluvremenu ubaciti Kristijana Lovrića jer njegovoj momčadi strašno nedostaje prodora i driblinga po krilu.

45' - Minuta je sudačke nadoknade.

42' - Gorica sad igra visoki presing. Hajduk počinje napad od zadnje linije šireći suparničku formaciju, kako bi neutralizirao taj visoki presing domaćih igrača.

40' - Još je malo do kraja prvog dijela, Hajduk je puno bolji, ali nekonkretan u napadu.

33' - Kruže hajdukovci oko gola Goričana. Goričani su postavljeni u formaciju bedem kroz koju ne smije proći nitko od hajdukovaca. Aktivan je Jairo preko koga ide i većina Hajdukovih pokušaja, no Čović sve to čisti, kao i obrana Goričana.

28' - Korner za Hajduk. Jakirović je dosta smiren u dosadašnjem tijeku dvoboja. Juranović je ubacio, pronašao Jurića s druge strane, ali Šimić je napravio prekršaj na Joviću.

22' - Ne sjećamo se kad su Goričani bili toliko podređeni u susretu s Hajdukom. Ovo je šesti susret ove dvoje momčadi, ali nikada nismo gledali Goricu u ovakvom lošem izdanju protiv Splićana.

20' - Zanimljivo je i izostavljanje Lovrića, Kahline i Ndiayea na klupi Gorice. Očito ih Sergej Jakirović čuva za prvenstveni dvoboj u subotu...

19' - Žuti karton za Hajduk. Caktaš je napravio jedan neoprezan start i požutio. Veznjak je bio u duelu sa Čanađijom koji ga je vukao za dres prilikom borbe za loptu, a Caktaš ga je u pokušaju ograđivanja udario rukom u lice. Na kraju je Jović svirao prekršaj za Hajduk, ali Mijo je zaradio žuti karton.

Image

16' - Bijeli su u ovih 16. minuta puno bolja momčad. Goričani se ne vide na terenu.

15' - Prebrzo dodavanje Hajduka, Jurić to nije stigao i odlazi lopta u gol aut.

8' - Iza istočne ttribine pojavila se kolona s oko 60 automobila s torcidašima, pa će Hajduk imati još jaču podršku nego što je to slučaj u ovim uvodnim minutama.

7' - Jairo je opet jako opasan na lijevom krilu, velike borbe s njim vodit će Musa Muhammed. Vidi se kako su hajdukovci motivirani.

5' - Bijeli imaju inicijativu i napadaju.

3' - Mijo Caktaš tukao je iz slobodnjaka s nekih 20 metara, otišlo je to pored gola.

2' - Hajduk u prvih minutu i pol ima loptu u svojim nogama, igra od noge do noge. Gorica igra u sustavu 4-4-2 i dosta visoko stoji u obrani.

1' - Počela je utakmica u Gorici.

16.30 - Objavljeni su i službeni sastavi. Nejašmić, važni igrač Hajduka, neće igrati u ovoj utakmici.

Trener BijelihDamir Burić odlučio se za jaku postavu čime je ostao dosljedan svojoj izjavi da želi pobjedu i danas u kupu i u subotu u prvenstvu, kada će Hajduk igrati protiv istog protivnika, također u Velikoj Gorici. Burić je najavio kako će nakon utakmice ostati u Zagrebu do prvenstvene utakmice s Goricom.

Obje momčadi ovaj susret dočekuju s pobjedama u prošlom prvenstvenom kolu. Gorica je na Rujevici pobijedila Rijeku 2:1, dok su hajdukovci na svom Poljudu slavili protiv Slaven Belupa 2:0.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo