'UOPĆE MI NIJE ŽAO, PONOVNO BIH SVE ISTO NAPRAVIO': / Boban konačno progovorio o svojem odlasku iz talijanskog velikana

Image
Foto: Profimedia

Boban je dao intervju za Gazzettu dello Sport i sasuo paljbu po izvršnom direktoru Milana Ivanu Gazidisu, nakon čega je u ožujku napustio klub

7.8.2020.
9:46
Profimedia
VOYO logo

Legendarni hrvatski nogometaš Zvonimir Boban posljednji je angažman imao kao sportski direktor u talijanskom velikanu Milanu, koji je napustio u ožujku ove godine nakon sukoba s čelnicima kluba.

Image
IBRAHIMOVIĆ BRUTALNO SPUSTIO ČOVJEKU ZBOG KOJEG JE BOBAN POTJERAN IZ MILANA: /

'Tko je to? Nemam pojma tko je taj lik'

Image
IBRAHIMOVIĆ BRUTALNO SPUSTIO ČOVJEKU ZBOG KOJEG JE BOBAN POTJERAN IZ MILANA: /

'Tko je to? Nemam pojma tko je taj lik'

Do sukoba je došlo nakon što su se počele pojavljivati glasine da će Rossonere od sljedeće sezone voditi njemački stručnjak Ralf Rangnick za kojeg se govorilo da bi trebao preuzeti funkcije trenera i sportskog direktora u Rossonerima, što između ostalog znači i da bi preuzeo Bobanov posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problematični intervju

Nakon što su krenule te priče Boban je dao intervju za Gazzettu dello Sport i sasuo paljbu po izvršnom direktoru Milana Ivanu Gazidisu te ga je optužio da radi njemu i drugom direktoru te klupskoj legendi Paolu Maldiniju iza leđa. Taj ga je intervju na koncu koštao posla jer je Boban ubrzo otišao iz Milana.

Na kraju je došlo do preokreta i Rangnick ipak nije došao u Milan, koji je produžio ugovor sa svojim trenerom Stefanom Piolijem, a sada je Boban u novom razgovoru za Gazzettu prokomentirao događaje u Milanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Igrači Milana slave pogodak

Postavljeno mu je pitanje je li mu žao zbog načina na koji je napustio Milan.

"Apsolutno ne, učinio bih sve ponovno na isti način. Ne bih se mogao prepoznati u zrcalu da nije sve bilo tako. Sretan sam što se puno naših odluka pokazalo ispravnim, a u početku su ih osporavali. Sada svi mogu vidjeti da su naše odluke, koje smo donijeli uz tisuću problema, nisu bile uzaludne i da imamo temelje za jak Milan. Nema puno ljudi koji imaju strpljenja ili shvaćaju da nogometu treba vremena", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idu u Europi

Milan je na kraju sezonu završio na šestoj poziciji, koja donosi kvalifikacije za Europsku ligu, i nakon lošeg početka sezone to se može smatrati velikim uspjehom, a za to velike zasluge ima novi trener.

"Pioli je bio naš izbor, i to u trenutku kad je situacija bila vrlo teška. On je odličan čovjek i trener, napravio je fantastičan posao, momčad je pod njegovim vodstvom značajno napredovala. Jako mi je drago zbog toga i nedavno sam razgovarao s njim kad je produžio ugovor", dodao je Boban, te je istaknuo važnost dolaska Zlatana Ibrahimovića, koji će za dva mjeseca proslaviti 39. rođendan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ibrahimović je stigao u Milan na temelju đentlmenskog sporazuma, ali ja sam bio uvjeren da neće biti nikakvih problema, jer Ibra odlično poznaje svoje tijelo i zna koliko može. Zahvaljujući njemu mnogi igrači danas igraju bolje, čitava momčad se popravila. Ibrahimović je genijalac, nezaustavljiva prirodna sila i bilo bi jako važno da ostane još barem godinu dana. Ja sam u veljači pokušao nagovoriti upravu da produžimo ugovor s njime, ali u tom trenutku to nije bilo izvedivo", napomenuo je Boban.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo