Iz Beograda do Manchestera: Englez nastavio novi trend

Neimenovani muškarac uhićen je prošli vikend jer je tijekom utakmice između Manchester Cityja i Tottenhama iznad tribine stadiona Etihad pustio daljinski upravljanu bespilotnu letjelicu.

21.10.2014.
6:36
VOYO logo

Stanoviti 41-godišnjak očito se ugledao na albanske navijače koji su kreirali incident na prošlotjednoj kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo. Podsjetimo, iznad stadiona Partizana se tijekom prvog poluvremena utakmice između Srbije i Albanije pojavila bespilotna letjelica sa zastavom 'Velike Albanije'. Kad ju je srpski reprezentativac Stefan Mitrović odlučio spustiti, na njega su nasrnuli albanski igrači, potom su u teren uletjeli i huligani, pa je sudac u 42. minuti bio prisiljen prekinuti utakmicu.

Albanski se recept, čini se, proširio Europom, pa je tako britanska policija potvrdila da je na parkiralištu blizu stadiona Etihad uhitila 41-godišnjeg muškarca iz Nottinghama. On je upravljao letjelicom koja se pojavila iznad istočne tribine tijekom premierligaške utakmice u kojoj je City svladao Tottenham s 4:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Letjelice mogu predstavljati opasnost za sigurnost gledatelja i potencijalno izazvati uzbunu u prenapučenim područjima. Čak i mali dronovi mogu težiti sedam ili osam kilograma i mogu napraviti štetu ili ozlijediti nekoga ako padnu. Srećom, u subotu nitko nije nastradao", istaknuo je za BBC policijski inspektor Chris Hill.

//www.youtube.com/embed/jAANiHquxXI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi možda misle da je ovo manji prekršaj, ali radi se o kršenju Zakona o zračnom prometu za koji je nadležan Ured za civilno zrakoplovstvo", dodao je Hill.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo